StepN Battı Mı?

5/5 - (1 vote)

2021 Aralık ayında büyük sansasyon yaratarak piyasaya çıkan, ilk 3 ay hem oyun içi yönetim tokenı GMT hem de ödül ve harcama tokenı GST çok yükselen StepN kan ağlıyor.

StepN kesinlikle batmadı, şirket karlılığını her geçen gün arttırıyor, ancak yatırımcıları için aynı şeyi söylemek ne yazık ki mümkün değil.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

En temel ve az özellikli başlangıç seviyesi ayakkabılar şubat mart ayında 1500 dolar gibi inanılmaz rakamlara el değiştiriyordu. Hatta ikinci realizm olarak Solana ağından sonra Binance Smart Chain ağında da faliyete başlaması ile, özellikle binance smart chain ağındaki fiyatlar dudak uçuklatıyordu.En ucuz ayakkabının 6500 dolara satıldığı Binance ağındaki GST fiyatı 33 doları gördü.

StepN Neden Düşüyor?

Hızlı Düşüş Neden Geldi?

StepN uluslar arası ve ulusal kurallara uymak adına, Çin anakarasında uygulamaya GPS desteğini keseceğini açıkladığı 2022 Mayıs ayından beri, genel kripto para piyasasındaki düşüş ile birlikte, çok ciddi değer kaybına uğradı. Çin anakarasındaki kullanıcılar için 15Temmuz’a kadar karar verme şansı tanıdığını açıklayan stepn, bu tarihten sonra uygulamayı kullanamayacak olan Çin’li kullanıcılara ellerindeki hem tokenları hemde NFT ayakkabıları satabilme şansı sundu.

Çin Etkisinin Bitmesi Bekleniyor

15 temmuza kadar ellerindekini çıkarmak için fırsat tanınan Çim’li kullanıcılar için tanınan süre bittikten sonra, StepN yatırımcıları, fiyatların toparlamasını umuyor.

Dev Çin’den gelen devasa satış baskısı kripto pazarındaki düşüş eğilimi ile birleşince, StepN yatırımcıları felaket ile yüzleşmiş oldu. Solana’nın da 250 dolar gibi bir seviyeden 32 dolara düştüğü düşünüldüğünde, Nisan ayında 1500 dolara ayakkabı NGT’si alan bir kullanıcının bugün itibari ile NFT’sinin değeri 40-50 dolar gibi bir rakama denk gelmekte. Yürüdükçe token kazandıran bir uygulama olan StepN’in kullanıcılara ödül olarak dağıttığı GST token’da 12 dolarlık zirvesinden yazının yazıldığı tarih itibari ile 0.08 dolar gibi bir rakama düştü. Haliyle bir ayakkabı günde 100-150 dolar kazandırırken ki satış fiyatı ile günde 3-5 dolar kazandırırken ki fiyatı aynı olmayacaktır. StepN furyasının zirvesinde, yukarıda bahsedilen fiyatlardan ayakkabı NFT’si satın alan yatırımcıların, yatırımlarını çıkarmaları pek mümkün görünmüyor.