Kriptopara nedir?

Puan Verin

Kriptopara, dijital ortamda alım-satım işlemleri ve ticaretin daha hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılabilmesi için tasarlanmış olan ve merkezi bir otoritesi olmayan (tamamen halkın elinde olan), kodlanarak (bilgisayar programlama dilleri ile) hazırlanmış bir tür dijital paradır. Onu bir başka şekilde tarif edersek bir nevi dijital döviz, alternatif döviz ve sanal döviz’dir.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Yıllarca kullandığımız ve alışıla gelmiş merkezi elektronik para ve merkezi bankacılık sistemlerin aksine tümüyle merkeziyetsizlerdir.

Kriptopara, Kriptolojik bir para birimidir

Veritabanında bulunan kodlara birinin ulaşması mümkün değildir. Bu yüzden adı kriptolojik olarak kriptopara birimidir. Blokzinciri teknolojisi ile üretilenler çoğunlukta olup kendi teknolojilerini geliştirenlerde vardır. Yazılımcısı yada yazılımcıları ilk bloğu (Genesis Block) tasarımını yaptıktan sonra gerisi bir zincirin halkası şeklinde gelir. Piyasa fiyatları ise tamamen yatırımcıların arzı ile fiyatlanır. Özgür bir sanal para birimidir. Hiç bir devletin kontrolünde değildir.

Blockchain (blokzinciri) ile üretilmiş ilk kripto varlık Bitcoin ‘dir. Daha sonra üst üste piyasa sürülen bir çok dijital varlıklar vardır. Yazı yazılırken ki aktif sayı 7594 çeşittir. Tüm kripto varlıkları listeleyen CMC ‘den bunları canlı olarak takip edebilirsiniz.

En popüler kriptoparaların başında Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Tether (USDT), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), ChainLink (LINK), Binance Coin (BNB), Polkadot (DOT), Cardano (ADA) ve TRON gibi enstrümanlar gelmektedir.