Bitcoin Halving nedir? Ne zaman gerçekleşir?

Puan Verin

Bitcoin halving olayı kripto para birimi sektöründe çok önemlidir. Bitcoin 210 bin blok içine yerleştirilmiş ve toplamda 21 milyon sayısına ulaşacak şekilde tasarlanmıştır. Şuan piyasada sirkülasyon halinde 17.724.250 BTC bulunmaktadır. Yani henüz 21 milyona ulaşılmış değil. Ve ilk bloğuna da “Genesis Block” deniliyor. 31 Ekim 2008 tarihinde Satoshi Nakamoto tarafından üretilmiştir.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Bitcoin Halving nedir?

Bitcoin süreklilik kazansın ve madencilik gelirleri yarıya insin diye yapılmış bir olay olup, ortalama her 4 yılda bir gerçekleşen yarılanma olayıdır.

Ne zaman gerçekleşir?

Ortalama 4 yılda bir yaşanır ve şimdiye kadar toplamda 2 kez yaşandı. Bir sonraki yarılanma yani Halving 2020 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Bu olay sonrasında Bitcoin ne kadar artar yada ne kadar olur?

Bu olay esnasında genelde BTC fiyatında ciddi artışlar beklenir. Daha öncede yaşadığımız tecrübeler bunu doğrular nitelikte. Fiyatı artar ama madencilik gelirleri ise neredeyse yarıya iner. Normalde madenciler bu işten 12 BTC kazanırken, Halving’ten sonra 6 buçuk BTC ye iner.