Luna Coin Depreminin Ardında Yatan Asıl Gerçek, Terra Luna Coin den Çarpıcı Detaylar

Puan Verin

Luna coin çöküşünün arkasında yatan asıl gerçeği öğrendiğinizde şaşıracaksınız ve Terra Luna coin neden bu hale geldi? Sorusunun aslında net bir cevabı var. Luna Vakfı ‘nın büyük hatası, tüm Luna coin yatırımcılarının adeta cebini boşalttı. İşin iç yüzünde kasıt yok ama büyük hata var! Hemde bu hatanın yapıldığı kriptovarlık ise LUNA değil onun stabil kripto parası olan TerraUSD (UST) kaynaklıymış.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Terra Luna Coin Ekosistemindeki 20 Milyar Dolar Buhar Oldu

Terra Luna Coin nin dolaşımdaki arzı 500 milyondan kısa zaman içinde trilyon adeti buldu. Ardından 2 ve 3 derken bugün ise sirkülasyondaki sayı 7 trilyona yaklaştı. Vakıf sürekli LUNA basıyordu ve basılan o coinlerin dolaşıma girmesi ile Kriptovarlık ‘taki değer düşüyordu. TerraUSD (UST) ‘nin değerini koruyabilmek ve vakfı ayakta tutabilmek için ellerinde bulunan varlıkları ise başka varlıklara da kaydırınca (Bitcoin ve diğer değerli varlıklar gibi..) ve sonunda kaçınılmaz son gelmiş oldu.

Terra tarihi çöküşü ile son 48 saat içinde 20 milyar dolardan fazla kayıp yaşadı. Bu olay hiç şüphesiz kriptopara tarihine geçti. Değeri 100 dolardan fazla olan Luna Coin önce 1 dolara ardından 1 cente son olarak 0,000001 doları bile gördü. Bu düşüş tam 100 milyon kata tekabül ediyor. Olayın ciddiyetini anlamak için şöyle bir örnek verelim. Düşünün elinizde bulunan 100 milyon TL parayı Luna Coin kripto parasına yatırıyorsunuz ve uyandığınızda o para 1 TL ye düşmüş!

luna coin grafik

Luna Coin Geleceği Artık Var mı?

Luna coin geleceği hakkında çok fazla soru geliyor. Bunu anlamak için gelin birlikte analiz yapalım. Luna Coin ‘in başına gelen bu durum bir dolandırıcılık mı veya hata mı? Önce bu soruya cevap vermek lazım. Şirket yetkilileri işin içine bir dolandırıcılık koysaydı eğer, bu kriptopara nın geleceğinden artık bahsedemezdik değil mi? Yada Terra Luna coin, yazılımsal olarak büyük bir sıkıntı içerseydi yine geleceği büyük bir sıkıntıya girmiş olurdu.

Ama bunlardan hiç biri değil, şirketin attığı yanlış bir adım ile bu hale geldiler. Tekrar canlanmaları mümkün olabilir. Fakat güven kazanmak kolay değildir. Bunu nasıl başarırlar bilemeyiz ama yapabilirler mi? Bu mümkün elbet.

Luna Coin Çöküşünün Asıl Nedeni

Luna Coin çöküşünün asıl nedeni daha öncede söylediğimiz gibi bir hata kaynaklı olmasıydı. Luna Vakfı stabil kriptovarlıkları olan UST ‘de yüksek faiz vermelerinden ötürü başlarına bu durum geldi. Stabil kripto paralar arasında USDT ve USDC den sonra en çok kullanılan dijital stabil UST ‘nin yüksek faiz vermesi kaçınılmaz sonu getirdi.

ABD dolarındaki yıllık politika faizi yıllarca %0 ile %0,25 arasındaydı. Son yıllarda yaşanan pandemi, enerji krizi ve Rusya – Ukrayna savaşı ile Ortadoğu’daki çalkantılar ile FED faizi artırarak daha yeni yeni %0,75 ‘e çıkardı. Ama Luna Vakfı ise TerraUSD (UST) elinde tutanlar için %20 faiz geliri veriyordu. Bu çok yüksek bir orandı. Bu durum Luna coin ve UST ‘nin çökmesine neden olan asıl nedendir.

Serbest Piyasa Verilerine Göre LUNA ‘da Son Durum

Serbest piyasa verilerine göre 1 LUNA fiyatı 19.28 TL’den alıcı bulabiliyor. Amerikan Doları (USD) para birimi karşılığı ise $ 0.595067 ediyor. Avro (Euro) karşılığında 1 LUNA satın almak isterseniz de 0,554365 ‘dan alım yapabilirsiniz.

LUNA fiyatı son 24 saatte 3.52% değişim ile 19.28 TL’den satılıyor. Küresel bazda son 24 saatteki hacmi $ 26,967,522 ve toplam piyasa değeri de $ 409,891,962 olarak ekranlara yansıyor.