Kriptopara Gündem: BTC’nin Trend Başlatabilmesi İçin 49 Bin 200 Dolar’ın Aşılması Şart

Puan Verin

Kriptopara gündem başlıklarımızda bugün önemli haber ve duyurular bulunuyor. Öte yandan lider kriptoparanın 45.500 doları test etmesi ve akabinde 43 bin ile 45 bin dolar bandında bir zemine geçmesi sektör açısından oldukça önemli.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Kriptopara Gündem Başlıkları / 9 Şubat 2022

Kriptopara ekonomik takvimine göre 10 Şubat’ta madencilerin 15 Şubat’ta ise stabilcoin ihraççılarının ABD Senato’sundaki görüşmeleri kripto ekosistemi için ciddi gelişmeler olacaktır. Öte yandan Şubat ayını bitirdiğimizde gözler Mart ayına çevrilecek. Mart ayınında en önemli başlığı FED faiz kararı olacaktır. Daha önceki oturumlarında faiz artışı yapmayan FED, Mart ayında faiz arttırımına gideceği güçlü bir ihtimaldir. 50 bazlık bir puan artışı bekleniyor.

Kriptoparalar cephesinde ise FED’in kararından önce bir artış bekleniyor olması tahmini güçlü duruyor. Yani FED kararı öncesi bir yükseliş olabilir. Sonrasında ise Mart ayında faiz kararı ile birlikte bir düzeltme gelebilir. Artışı tetikleyen bir diğer faktör ise ABD 10 yıllık tahvillerinin faizinde yaşanan artış. %2 Seviyesine dayanan bir faiz söz konusu iken bu durum piyasaları direkt etkiler.

Altcoinlerde henüz iyi bir artış yaşanmış değil. BTC’deki 49.200 dolar direnci kırılırsa, altcoinlerde güzel bir artış beklenebilir. Ethereum geçtiğimiz hafta 2600 dolara kadar inmişken şuan 3100 dolarda fiyatlanması altcoinler için iyi bir sinyal oldu.

Bitcoin’in trend başlatabilmesi için de hem bulunduğu haftalık yükselen kanalının orta bandı hem de bu bölgeden geçen 200 günlük hareketli ortalamanın (MA 200) olduğu 49.200 dolar seviyesinin üstüne çıkması lazım.

bitcoin trend grafiği