Hangi Kripto Para Alınmalı? 2022 Güncel Liste

Puan Verin

2022 yılında hangi kripto para alınmalı merak mı ediyorsunuz? Kripto para alış ve sayış trendlerinin bir adım önünde olmak her zaman kolay olmayabilir. Ayrıca uzun vadede en iyi kripto para birimini seçmek de çoğu zaman kafa karıştırıcı olabilir. Bu nedenle sizler için 2022 yılında alınacak en iyi 7 kripto para birimini seçtik. Kripto para piyaysasında birçok seçenek olması yatırım işini oldukça zorlaşabilir. Özellikle birçok altcoin birbirine benzerdir ve hangisini alacağınızı seçemezsiniz.

Aşağıda, bu yıl yatırım yapmak veya satın almak için en iyi kripto para birimlerine bir genel bakış yer almaktadır. Bu kripto paralar haber ve sosyal medya trendlerinde öne çıkan projelerdir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

  • Ethereum
  • ApeCoin
  • Bitcoin
  • Binance Coin
  • Uniswap
  • Solana
  • Dogecoin

Yukarıda listelenen kripto para projeleri, yatırımcılar tarafından en çok sevilen ve yükselme potansiyeli taşıyan en iyi kripto paralardır. Hangi kripto para alınmalı sorusunun cevabı için bu paraları tek tek inceleyelim.

1. Ethereum (ETH)

Ethereum, 2022’de yatırım yapmak için en iyi kripto paraların bir numarasıdır. Piyasada bulunan kripto para projelerinin çoğu, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiştir. Bugün karşılaştığımız altcoinler ve metaverse projelerinin neredeyse çoğunda Ethereum altyapısı kullanılır. Bu nedenle kripto para almak istiyorsanız Ethereum önceliğiniz olabilir.

2. ApeCoin (APE)

2022’de yatırım yapılacak bir diğer kripto para ise ApeCoin’dir. Oyun parası olarak da kullanılan ApeCoin, 2022’de piyasaya sürüldü. Asıl amacı NFT oluşturmak olan bir platformdur. Bu kripto para, satın alınabilecek en iyi altcoinler arasındadır.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

3. Bitcoin (BTC)

Bitcoin, genel olarak bu piyasada yatırıma yeni başlayanlar için satın alınması gereken bir seçimdir. Yüksek fiyatına rağmen Bitcoin satın alabilirsiniz. Kripto para alanıyla ilk kez taşışıyorsanız, Bitcoin bugün satın alınabilecek en düşük değerli kripto varlık olabilir. Bunun nedeni, en önde gelen kripto paranın fiyatının hala çok düşük olmasıdır. Sonuçta, BTC, piyasadaki en büyük kripto parasıdır.

4. Binance Coin (BNB)

2022‘de hangi kripto para alınmalı merak ediyorsanız bunlardan birisi de BNB’dir. Binance, işlem hacimleri ve geniş kullanıcı kitlesi açısından dünyanın en büyük kripto para borsasıdır. Bu kripto varlık borsasının, kullanıcılarının daha az komisyon ödemelerini sağlayan yerel kripto parası BNB’dir.

5. Uniswap (UNI)

Aşağıdaki en önemli kripto paralarından bir tanesi de Uniswap‘tır. Uniswap, kullanıcıların üçüncü tarafa ihtiyaç duymadan dijital para birimleri alıp satmasına olanak tanıyan popüler bir merkezi olmayan borsadır. Bu popülerlik, Uniswap’ın 2022’nin başında 5.70 milyar dolarlık piyasa değerini aşmasıyla sonuçlandı.

6. Solana (SOL)

Solana, merkezi olmayan finans (DeFi) işlemleri sağlamak için blok zinciri teknolojisi kullanan işlevsel bir açık kaynak kodlu projedir. Solana projesinin arkasındaki fikir beş yıl önce başlasa da Solana 2020 yılında piyasaya çıktı.

7. Dogecoin (DOGE)

Dogecoin, 2022’de yatırım yapmak için en düşük değerli ve en iyi kripto paralar arasındadır. Geçen yıl en popüler kripto varlıklardan birisiydi. Elon Musk sık sık bu kripto para hakkında tweet attı ve bu da Dogecoin’de sert yükselişler getirdi. 2021 yılının başında Dogecoin sadece 0,002 dolardan işlem görüyordu.