Bitcoin ve Altcoin Balinaları Kimler? Onları Takip Edin Köşeyi Erken Dönün!

Puan Verin

Bitcoin ve Altcoin Balinaları son zamanlarda oldukça fazla dillendiriliyor. Kripto para birimleri her geçen gün oldukça hızlı bir şekilde büyüyor. Piyasanın değeri farklı değerlerle karşılaştırılarak büyüklüğü anlatılmaya çalışılıyor. Peki bu piyasa altın piyasası ile karşılaştırıldığında ne kadarlık bir piyasa? Her ne kadar da bu piyasa için oldukça büyük bir piyasa denilse de piyasanın değeri altın piyasasının dörtte biri olarak değerlendiriliyor. Piyasa yeteri gücünü elde edemediği için böyle bir durumda balinalar piyasayı bazı durumlarda istedikleri gibi etkileyebiliyor. Peki bu durumda kripto para piyasasını yönlendiren balinalar kimler? Onları takip ederek başarıya daha erken ulaşamaz mıyız?

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Bitcoin Balinaları

Bitcoin ve Altcoin Balinaları

Balina denilince akla gelen ilk isim Satoshi Nakamoto ’dur. Kendisi neredeyse belgesellere bile konu olmaktadır. Bitcoin mucidinin elinde şuan için 1.9 milyon BTC olduğu söyleniyor ve serveti tam olarak bu durumda 40 milyar dolar gibi bir rakam yapıyor. Bitcoin borsalara girdiği  2013 senesinden bu zamana kadar yüzlerce yatırımcıda “balina” kavramı oluştu. Örnek olarak, Facebook’un gerçek sahibi olarak tanınan Cameron ve aynı zamanda Tyler Winklevoss şu anda 78.000 BTC’e sahip ve bununla birlikte ortalamaları ise oldukça komik sayılabilecek bir seviyede 141 dolar. Ek olarak, Tim Draper’ın 632 dolar seviyelerinde ortalama ile 29.656 Bitcoin sahibi olduğu da ayrıca biliniyor.

Bitcoin ve Altcoin Balinaları

Bitcoin ve Altcoin Balinaları

Bitcoin ve Altcoin Balinaları ; Kurumsal yatırımcılarda aynı şekilde değerlendirme yapıldığında BTC balinası olarak değerlendirilebilir. Grayscale, mevcut piyasanın yaklaşık olarak %3’ü 28 milyar dolar karşılığında Bitcoin’i elinde bulunduruyor. Tüm bunların yanı sıra, MicroStrategy 18,75 milyon Bitcoin miktarı ile  yaklaşık %0,58 arz karşılığına sahip. Son olarak bu konu ile ilgili kripto para borsasının en büyük balinalar olarak değerlendirildiğini söyleyebiliriz. Kripto paraların ilk günlerinden bu zamana kadar içinde bulunan ve ticareti yapmakta olan bu merkezi kurumlar, likiditesini arttırmak ve aynı zamanda azaltmak maksatlı olarak ellerinde yüklü bir şekilde BTC tutuyor. TokenAnalyst 2019 senesinde yapmış olduğu bir araştırmada Bitcoin arzının %6,7’sine sahip.