Bitcoin Ne Oldu da Sert Düştü? Bitcoin Ne Olacak Durumu ve Bugün Bitcoin Ne Kadar Oldu?

Puan Verin

Bitcoin ne oldu da böyle sert bir düşüş ile karşı karşıya kaldı ve Bitcoin ne olacak, bu seviyeden yukarı çıkması zaman alır mı son olarak Bugün Bitcoin ne kadar oldu? Tüm piyasa verileri ile günün özeti sizlerle olacaktır. Öncesinde ise sizlere piyasa ekranında bir görüntü vermek istiyoruz. BTC güne tüm marketi kırmızıya boyayarak devam etti. Binance verilerine göre son 24 içinde %96 düşüş ile en büyük çöküşü ise Luna Coin yaptı.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Bitcoin ne oldu

Bitcoin Ne Oldu da Sert Düştü?

Bitcoin ne oldu da böylesine sert düştü? Bu sorunun 3 yönlü cevabı olduğunu öncelikle belirtelim. İlk nedenini çoğu Kripto para analisti baştan beri kabullenemiyordu ama maalesef bir ayı sezonunun içinde olabileceğimiz ihtimali olduğu için düştü. Şimdi gelelim ilkine ivme kazandıran diğer iki nedenlere, ikincisi ise ABD enflasyon verilerinin beklentiyi aşmış olması ve son olarak Terra (LUNA Coin) vakası oldu.

Finans camiasının merakla beklediği ABD tüketici enflasyonu verileri dün açıklanmıştı. Bu veri beklentileri aştı ve Nisan’da ABD’de enflasyon aylık yüzde 0.3, yıllık yüzde 8.3 olarak yansıdı. Piyasa anketleri ise Mart’ta yüzde 8.5 olan enflasyonun Nisan’da yüzde 8.1 olabileceğini gösteriyordu. Mart ayında ise yüzde 1.2 olan aylık enflasyonun, Nisan verisinde yüzde 0.2’ye gerilemesi bekleniyordu. Ama nitekim öyle olmadı ve ABD Enflasyon verisi beklenenden yüksek olunca Bitcoin ve ekosisteminede ters etki yaptı.

Bitcoin Ne Olacak Bitcoin Ne Zaman Yükselecek? İşte Verilerle Piyasa Durumu

Bitcoin ne olacak ve herkesin aklındaki Bitcoin ne zaman yükselecek sorularına cevabımız, piyasa verileri ışığında olacaktır. Şimdi sizlere bu durumu daha iyi anlatabilmek için piyasada yaşanan olumsuzluklar ile yaşanan güzel gelişmeleri ayrı ayrı yazacağız. Vermiş olduğumuz iki listeye bakarak aslında piyasa gidişatı hakkında fikir sahibi olmanız mümkün.

Piyasaya Yansıyan Olumsuz Etkenler

  • ABD Nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanması ve bunun beklentiyi aşmış olması,
  • ABD Enflasyon verilerine dayanarak beklentiyi yükselten bir FED Haziran faiz kararı,
  • FED’in politika faizi yüksek gelecek endişesi ile dünya borsalarının negatif etkilenmesi,
  • Luna Coin’de yaşanan talihsiz gelişmeler ile 30 milyara yakın paranın buhar olması,
  • Bitcoin ve altcoinlerin satış baskısının giderek hassaslaşması,
  • Pandeminin etkilerini hala yaşıyor olmamız,
  • Devam eden Ukrayna – Rusya savaşı ve bunun dünya piyasalarına etkisi,
  • Avrupa ülkelerinin faiz artışına devam edebileceği görüşleri,
  • Devam eden enerji krizi,

Piyasada Yaşanan Pozitif Etkenler

  • Dünyanın alışveriş devi Gucci, kripto para ile ödeme kabul döneminin başlayacağı haberi,
  • Bitcoin neredeyse son bir yılın en düşük seviyesine geldi ve korku endeksinin yakın zamanda rahatlayabileceği görüşü,
  • El Salvador’un düşüşü fırsata çevirip BTC fonlarını genişlettiklerinin haberi,
  • Yeni yeni ekosisteme dahil olan kurumsal firmalar ve ödeme kanalı olarak kripto paraları tercih etmeleri.

Yukarıdaki listelere baktığımızda aslında bize Bitcoin ne olacak ve Bitcoin ne zaman yükselecek gibi sorulara az çok cevap niteliği taşıdığını görebiliriz.

Bugün Bitcoin Ne Kadar Oldu? Güncel Piyasa Verileri

Bugün Bitcoin ne kadar oldu? Ve günlük değişim oranlarının çeşitli para birimlerinde karşılığı şöyle oldu. Serbest piyasa verilerine göre 1 Bitcoin fiyatı 2,036,472.69 TL’den alıcı bulabiliyor. Amerikan Doları (USD) para birimi karşılığı ise $ 62,854.84 ediyor. Avro (Euro) karşılığında 1 BTC satın almak isterseniz de 58.555,59 ‘dan alım yapabilirsiniz.

Bitcoin fiyatı son 24 saatte 6.26% değişim ile 2,036,472.69 TL’den satılıyor. Dijital altının küresel bazda son 24 saatteki hacmi $ 34,384,914,132 ve toplam piyasa değeri de $ 1,240,149,312,522 olarak ekranlara yansıyor.