Altcoin nedir? Bu terim tam olarak ne anlama geliyor?

Puan Verin

Piyasalarda birçok altcoin terimi açıklaması bulunmaktadır. Fakat bu açıklamaların birçoğunun hatalı olduğu gözlemlenmektedir. Bilinen ve en çok kabul gören gerçeğin tam aksine “altcoin” kripto para birimi adı olarak kullanılan bir terim değildir. “altcoin” Bitcoin’e alternatif bir kripto para olarak değerlendirilmektedir. Örneğin, ETH, LTC ve DASH teknik olarak “altcoin” olarak değerlendirilmektedir. Bu noktayı açıklamanın yanı sıra aynı zamanda kripto para yatırımcıları genel olarak altcoin kavramını düşük piyasa değeri bulunmakta olan kripto değerleri tanımlamak maksadıyla kullanırlar. Piyasa da her geçen gün artmakta olan birçok kripto para bulunmaktadır. Bu değerlere olan yatırımlarda her geçen gün artmaktadır.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Altcoin ve Bitcoin Farkı

Bitcoin ile Altcoin arasında bir takım farklılıklar bulunmaktadır. Birçok noktada tanıtımları ve değerlendirmeleri yapılmaktadır. Piyasaya ik çıkış noktasında bu değerler kimi zaman ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Dağıtımının sağlanması ve piyasaya oturması ile birlikte ciddi bir şekilde yatırım hacmine ulaşmış olan birçok Altcoin bulunmaktadır. Sistemsel olarak BTC ile benzer alt yapıları olabilir. Fakat en genel anlamda farklı alt yapıları ve şifreleri bulunur.

altcoin

Atcoinler arasında da kendi içerisinde bir takım farklıklar bulunmaktadır. Uygulamalar oluşturmak için farklı dillerin kullanıldığı görülmektedir. Ayrıca gizlilikleri değerlendirmeye alındığında bazı coinerin BTC ile kıyas edildiğinde daha gizli bir yapısı olduğu görülmektedir. Parasal olmayan kullanım noktalarında da hizmet sağlamakta olan coinler bulunduğu ve sayısının da son zamanlarda oldukça arttığı gözlemlenmektedir.

Temel ve teknik altyapısı tam olarak faaliyet göstermeyen altcoin’ler de bulunmaktadır. O sebeple bir altcoin ile ilgilenildiği zaman birçok husus dikkate alınarak değerlendirme yapılması gerekmektedir. Temel ve teknik altyapıyı, toplam işlem hacmini, performansını değerlendirerek bu noktada net bir şey ortaya koymak en doğrusu olacaktır.