Luna Neden Düşüyor? Luna Ne Oldu? Luna Niye Düştü ve Neden Bu Kadar Düştü?

Puan Verin

Luna neden düşüyor? sorusu şuan bir çok yatırımcının aklında büyük bir soru işareti ve Luna ne oldu diye aratan şuan yüzbinlerce takipçisi var. Peki ama Luna niye düştü ve Luna neden bu kadar düştü? Gelin bu sorunun cevabını inceleyelim.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Luna Ne Oldu ve Luna Niye Düştü?

Luna ne oldu? diye merak edenler için cevabı iki türlü diyebiliriz. Birbirini tetikleyen 2 neden var. Luna niye düştü sorusunun asıl sebebi ise Luna Vakfının 40 bin adet Luna satışı yapmasıdır. Bu durum panik satışını tetikledi ve vadeli hesaplardan kar elde etmek amacı ile short pozisyonu oluşturması ile satışları derinleştirdi. Şuan Luna şirketine olan güvensizlik satış baskısı oluşturmaktadır.

luna neden düşüyor

Son 2 gündeki kaybı %82 ye ulaştı. Marketcap hacmi 28 milyar dolardan 5 milyar dolara kadar geriledi. Piyasadaki toplam kayıp ise 23 milyar doları buldu. Bu durum Bitcoin ve altcoinleride çok kötü etkiledi. Market genel anlamda bir düşüş yaşadı.

Luna Neden Bu Kadar Düştü? Luna Coin Ne Zaman Toparlar Kendini?

Luna neden bu kadar düştü derseniz, kendi vakıflarının elindeki yüklü satışı ve bunun margin hesaplarda işlenmesi büyük bir güvensizlik ortamı oluşturdu. Yatırımcılar, vakfın ellerindeki miktarı erittiğini ve bu şekilde haksız kazanç elde ettikleri düşüncesine kapılınca sonuç kaçınılmaz oldu.

Luna Coin ne zaman toparlayabilir? Bu durum daha ne kadar sürer belli değil ama vakfın yetkilileri düzenli bilgilendirme yaparlarsa ve durumu bastırabilirlerse kısa zamanda da toparlayabilme potansiyeline sahip bir kripto para birimidir.

Luna Coin Güncel Piyasa Verileri

Luna Coin satın almak isteyenler için serbest piyasa verilerine göre 1 Luna Coin fiyatı 21.92 TL’den alıcı bulabiliyor. Amerikan Doları (USD) para birimi karşılığı ise $ 0.673143 ediyor. Avro (Euro) karşılığında 1 LUNA satın almak isterseniz de 0,631663 ‘dan alım yapabilirsiniz.

Luna fiyatı son 24 saatte 0.84% değişim ile 21.92 TL’den satılıyor. Küresel bazda son 24 saatteki hacmi $ 41,478,151 ve toplam piyasa değeri de $ 463,254,325 olarak ekranlara yansıyor.

Terra Coin / TerraUSD (UST) İçin Son Durum Nedir?

Terra Coin bir stabil (sabit) kripto para birimi olmasına rağmen son 48 saat içinde 0.70 doları bile gördü. Kendini normalde 1 dolarda sabitlemeye çalışan Terra Coin / TerraUSD (UST) nin düşüşü ile Luna Coin ‘in düşüşü aynı anda gerçekleşti. Aynı vakfın iki kripto para birimi olması nedeniyle vakıftaki çatlaktan ikiside nasibini almış oldu.

Serbest piyasa verilerine göre 1 UST fiyatı TL’den alıcı bulabiliyor. Amerikan Doları (USD) para birimi karşılığı ise ediyor. Avro (Euro) karşılığında 1 UST satın almak isterseniz de ‘dan alım yapabilirsiniz.

TerraUSD fiyatı son 24 saatte değişim ile TL’den satılıyor. Küresel bazda son 24 saatteki hacmi ve toplam piyasa değeri de olarak ekranlara yansıyor.