Kripto Tarihinde Bir İlk: ABD’de bir ev NFT müzayedesi ile 654 bin dolara satıldı

Puan Verin

Geçtiğimiz Perşembe günü ABD’de bir ev NFT müzayedesi ile 654 bin dolara satılarak tarihe geçti. Bu olay kriptopara tarihinde bir ilki yaşatmış oldu.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Yaklaşık bir yıl önce evini 250 bin dolara satın alan Leslie Alessandra ve ortakları Kathleen Wodnicki ile Jeanella Fanzago, ilk NFT evi olarak satışa çıkardıkları evi rekor bir fiyatla sattılar. Perşembe günü Gulfport’ta müzayedesi yapılan evin 4 yataklı 2,5 banyolu olduğu ve toplamda 202,5 ​​Ethereum (ETH) karşılığında satıldığı öğrenildi.

Emlak Alım Satım Firması Propy’ye Göre Bu Bir İlk!

Takas edilemez bir token olarak açık artırmada 654,310 dolara yani yaklaşık 210 ETH’ye satılan ilk NFT evi, sadece ABD gayrimenkulleri arasında değil dünyada bir ilki yaşattı.

abd ilk nft evi

“AJ” adlı bir kullanıcı, müzayedenin bir saatlik uzatmasında, evi satın alarak tarihe geçti. Propy CEO’su Natalia Karayaneva, alıcının adının Amanda olduğunu ve Amerikalı olduğunu duyurdu. Bunuda müzayedenin kuralı sayesinde öğrenmiş oldular. Ev sahipliğini doğrulamak için açık artırmaya katılmadan önce kimliklerini ve tam adlarını vermek zorundaydılar. Bu kural sayesinde alıcının tam adı paylaşılmış oldu.

Evin sahibi Leslie, yaptığı bir açıklamada; “Eğer müzayedede alıcısı çıkmasaydı evimizi klasik bir yöntemle satacaktık.” dedi. Hatta bunun için bir kaç alıcı ile görüştüklerini belirtti.

Kaynak: Tampabay