Kripto para piyasasında neden sert bir düşüş oldu

Puan Verin

Kripto para piyasasında yaşanan sert düşüş uzmanlar tarafından yorumlanırken koronavirüs sürecindeki mutasyonlu virüslerin bu düşüşe sebep olduğu açıklandı. Kripto para piyasasında son 24 saat içerisinde yaşanan sert düşüş piyasada yatırım yapan yatırımcıları şaşkına uğrattı. Koronavirüs mutasyonlarından olan Omicron varyantının bu düşüşe sebep olduğu açıklandı. Son 24 saat  içerisinde piyasada yaşanan bu sert düşüşün temel taşlarından olan Bitcoin yaklaşık olarak yüzde yirmi oranında değer kaybetti.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden olan Cem Barlas Arslan konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Bu düşüşün büyük bir hareketlenme olduğunu belirte. Bitcoin daha önceki dönemler de 2011,2012,2017 gibi süreçlerde grafiksel olarak hareketlenmeler yaşadığını bu grafiğin geneline bakıldığı zaman öncelikle hemen hemen aynı grafiği aktif olarak piyasada yaşandığını, büyük yükselişler ve büyük düşüşlerin olabileceğini vurguladı. Aralık ayı sürecinin genel olarak bütün piyasalarda sancılı bir geçiş yaşadığını bu düşüşlerin ise pandemi ile alakalı olduğunu özellikle pandemi sürecinde Omicron varyantının buna sebep olduğunu açıkladı. Pandemi sürecinin en olumsuz haberlerinden biri olduğunu piyasada geri çekilmeleri neden olduğunu vurguladı.

Kripto para piyasasında sert düşüş

Amerika’da Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu Başkanı tarafından yapılan açıklamada borsaların genel olarak bir gözetime ihtiyaç duyduğunu belirtti ve bu ihtiyaç sonrasında piyasalarda baskılanmaların yaşandığını, Bitcoin piyasasında düşüşün meydana geldiğini vurguladı. Bunun en belirgin ve en bariz özelliğinin ise çok büyük bir kısmını Bitcoin piyasasının oluşturduğunu belirtti. Kripto para piyasasında yaşanan bu son düşüşle birlikte 338000 yatırımcının paralarının tamamen sıfırlandığını açıklandı. Özellikle spot piyasasında işlem yapanlara piyasa üzerinde herhangi bir etkileşim yaşanmadığını sadece küçük bir düşüş yüzdesi olarak etkilendikleri belirtildi. Kripto Para Piyasasında düşüş herkesi korkuttu.

Kripto Para Piyasasında

Kripto para piyasasında yaşanan bu düşüşün en sert düşüşlerden biri olduğu vurgulanırken Medipol Üniversitesi öğretim görevlilerinden olan Nurullah Mahmut Dündar bu süreçte bir buçuk milyar dolara yakın kripto paranın nakitte dönüş yaptığını vurguladı. Bu duruma piyasada yaşanan dalgalanmanın sebep oldu belirti. Kripto paraların maddi düşüşünün sebeplerini de açıklarken Amerika Merkez Bankası enflasyondaki geçicilik vurgusunu terk ettiğini, enflasyon oranlarında yaşanan hareketlenmenin buna sebep olduğunu açıkladı.