Kripto para piyasası, yepyeni bir dolandırıcılık ile çalkalanıyor

Puan Verin

Kripto para piyasası oldukça yüksek kazançlar sağlaması ayrıca da dolandırıcılık vakalarının oldukça yüksek bir şekilde gerçekleşmesi ile son zamanlarda gündem olmaya devam ediyor.  Birçok yatırımcı kısa bir süre içerisinde oldukça büyük karlar elde ederken bazı yatırımcıların yapmış oldukları yanlışlar sebebiyle çeşitli dolandırıcılık vakalarının temelinde yer aldıkları görülüyor.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Türk Kaynaklı Dolandırıcılık Vakası

Kripto para piyasasında her geçen gün yeni coinler giriyor. Bu koinlerden bazıları da Türk kökenli olarak olduğu biliniyor. He coin olarak bilinmekte olan coin ile ilgili yakın zaman içerisinde oldukça büyük planlar olduğu ve bu konu ile ilgili yatırımcıları çekmeye çalıştığı haberleri görülüyor.  Kripto paranın yakın zaman içerisinde birçok internet fenomenine ve çeşitli kaynaklar üzerinden yapılmış olan rakamları ile birlikte oldukça büyük bir kitleye ulaştığı görülmekteydi. Kripto para birimi 0.1 dolar üzerinden ön satışı gerçekleşmiş ve bu konu ile ilgili birçok yatırımcı bu kripto parayı satın almıştı. Kripto para piyasası yeni bir dolandırıcılık ile daha tanışmış oldu.

22 Kasım’da Ön Satış Kilidi Açılacaktı

Kripto para piyasası
Kripto para piyasası dolandırıcılığı

Ön satış işlemini gerçekleştirme süreci içerisinde kripto para birimi 22 Kasım tarihinde ön satıştan elde edilmiş olan varlıkların kilidini açacağı ile ilgili söz vermişti. Fakat tarihin gelmesi ile birlikte elindeki tüm varlıkları satan ve binlerce yatırımcının zarar etmesine sebep olan bir hamle gerçekleştiren Kripto para birimi mağdurların haklarını araması ile birlikte güne bomba gibi düştü.  Bir anda başta sosyal medya olmak üzere birçok platformda konu ile ilgili haklarını arayacaklarını ve yasal olarak bu durumun takipçisi olacaklarını yatırımcılar belirtiler. Yatırımcıların bu durumun akabinde yaklaşık 200 kat kadar zarar ettikleri öngörülüyor. 0.1 dolardan alınmış olan ön satıştaki koyunların yaklaşık olarak 20 katı kadar değer kaybettiği tahmin ediliyor.

Kripto Para Piyasası

Piyasa bilindiği üzere oldukça yüksek karlar elde etmenizi sağlayan oldukça büyük bir piyasa. Bu  durum bazen dolandırıcıların da iştahını kabartan bir durum haline gelebiliyor. Bu durum sebebiyle yatırımcıların yapacakları yatırımlara oldukça dikkat etmeleri ve kararların doğru bir şekilde vermeleri öneriliyor.