Vodafone, Libra kriptopara projesinden çekildiğini açıkladı

Puan Verin

Vodafone, Libra kriptopara projesinden çekildiğini resmen duyurdu. Kriptopara projelerine önceleri sıcak bakmayan ve hatta sosyal medya firmalarında reklam yasağı getiren Facebook, daha sonra Libra coin ile sahneye çıkmıştı. İlk çıktığında büyük ses getiren proje, bugünlerde tam bir hüsran yaşamakta.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Dev firmalar tek tek ayrılarak desteğini çekti

Blockchain alt yapılı olan Libra kriptopara projesine önceleri yüksek ilgi duyuluyordu. PayPal, Mastercard, Visa ve Vodafone gibi dev şirketler Libra ile anlaşma sağlamışlardı. Bunların desteğini alan Libra, borsalarda merakla bekleniyordu. Ama Paypal’ın desteğini çekmeye başlaması ile ardından Mastercard ve Visa çekmişti. Şimdi ise dünya telekominikasyon devi Vodafone gemiyi terkeden son firma oldu.

Vodafone: Desteğimiz tamamen sonlanmadı!

İngiliz iletişim firması Vodafone, Amerikan sosyal medya şirketi Facebook’un dijital para projesini terk eden sekizinci kuruluş oldu. Öte yandan Vodafone, gelecekte Libra kriptosu ile çalışma olasılığını ortadan kaldırmadıklarını da doğruladı.

Libra projesi sürekli denetim engelinde

Coin Desk raporuna göre, Libra projesi yapmış olduğu açıklamada “Vodafone’un artık Libra üyesi olmadığını doğrulayabiliriz. Proje üyelerinin yapısı zamanla değişebilse de, Libra yönetiminin ve teknolojisinin tasarımı Libra ödeme sisteminin esnek kalmasını sağlar.” diye ifadede bulundu. Lansmanın açıklanmasından bu yana Libra dünyanın her yerinden yüksek düzenleyici denetimle karşı karşıya. İsviçre Cumhurbaşkanı Libra’nin şu anki haliyle başarısız bir proje olduğunu söylemişti.

Aslında Vodafone desteklerini tamamen çekmediklerini ise M-Pesa’ya olan ilgileri ile gösteriyorlar. Libra’nın M-Pesa sistemi ile fakir topraklara hizmet götürmeyi planlıyorlar.