Tezos Ağında Ciddi Hareketlilik, XTZ Neden Artıyor?

Puan Verin

Tezos ağında yaşanan ciddi hareketlilik, yatırımcısını sevindirdi. Peki XTZ altcoini neden durmadan artıyor?

Coin Metrics ‘in raporuna göre, Tezos ağındaki bu son birkaç ay içinde yaşanan ciddi hareketliliğin asıl iki nedeni varmış. Eşsiz tokenlerin (NFT’ler) benimsenmesiyle bu alanda artan ticaret ve içindeki akıllı sözleşmelerin sayısının geçen yıla nazaran 200’den 600’e üç kat artışıymış.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Raporda dikkat çeken bir başka detayda şu oldu. Geçen yıl Ağustos ayında Tezos bir yükseltme / güncelleme yaşamıştı. Bu güncelleme ile birlikte blok ağlarında yaşanan işlem süreleri yarıya düşürülmüştü. Başarılı bir özellik kazandırılmıştı. Yatırımcı artık işlemlerini daha hızlı yapabilirdi. Bununla başlayan artış, NFT popülerliği ile hız kazanmıştı. Son olarak akıllı sözleşmelerde yaşanan üç kat artışla birlikte XTZ değerini arttırmaya devam etti.

Tezos ‘un NFT Çılgınlığı: Ubisoft ve Formula 1 ile Hız Kazandı

Tezos, Fransız oyun geliştirici şirketi Ubisoft tarafından, ağında oyun NFT’lerini başlatmak için kolları sıvamıştı. Üstüne bir de Formula 1’in 87 milyondan fazla hayranıyla etkileşim kurmak için yapılan bir girişim, bu altcoinin değer almasında ciddi ivme rolü aldı. “McLaren Racing Collective” adlı bir NFT koleksiyonu başlatıldı. McLaren Racing tarafından ise tercih edildi.

Tezos cüzdan adreslerinde ciddi artış yaşandı. Geçen yıl XTZ cüzdan adres sayısı 120 bin iken bu yıl 300 bini aştı. Aşağıdaki grafikte bu artışı görmek mümkün.

tezos xtz ağında yaşanan işlem grafiği
Tezos Cüzdan Adresleri İşlem Grafiği / Kaynak: Coin Metrics

Ayrıca Tezos yatırımcılarının cebini düşünen bir hareketle dikkatleri yine üzerine çekmeyi başardı. Tezos ağında yapılan işlem ücretlerine %75 indirim uyguladı. Bu haberi ile birlikte toplamda 6 milyon kontrata ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırmış oldu.