Solana Fiyatı Yüzde 43.4 Artarak 62.63 Dolara Çıktı!

Puan Verin

Solana, dünden bu güne en çok yükselen kripto para oldu. BTC’nin 47 bin dolar civarında durmasına rağmen Solana çift haneli yükselişler yaşadı ve tüm zamanların en yüksek seviyesini de geçerek yeni rekorlara koşuyor. Piyasa değeri 17 milyar dolara yükseldi ve şu anda Uniswap, Chainlink ve Bitcoin Cash’i geride bırakarak kripto listelerinde onuncu sırada yer alıyor.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

SOL, 24 saat içinde %43.4’lük bir yükselişin ardından, yazı yazılırken, 63.63 dolardan işlem görüyor.

Kaynak: Tradingview SOL/USDT Saatlik Grafik

BTC ve ETH’nin yeni haftalık yükselişler gerçekleştiremediği göz önüne alındığında, kripto para piyasası konsolide olmuş gibi görünüyor. Ancak SOL, kötü ihtimallere rağmen en çok yükseliş gerçekleştiren kripto paralar arasında ilk sıralara yerleşti. SOL, son 24 saat içinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 63.33$’a ulaştı ve hafif bir gerilemeye rağmen, boğalar yeterince güçlü görünüyor ve başka bir yüksek seviye yaratılabilir.

Yatırımcılar SOL için büyük bir alıcı desteği oluşturdular ve bir sonraki 64 dolarlık direncin yeniden test edilmesine sebep olabilir. Bu noktada güçlü piyasa desteği devreye girerse, SOL’un 70$ ve üzeri yeni zirvelere doğru ilerlediğini görebiliriz.

SOL, geçtiğimiz ay yaklaşık %130 oranında bir yükseliş gerçekleştirmişti ve bu da onu son piyasa toparlanmasında en çok yükselen kripto paralardan biri haline getirdi. Bu iyi bir haber olsa da, SOL’ün 52 doların en düşük seviyelerini yeniden test etmesi ve piyasa da düşerse keskin bir düzeltmeye yol açabilir. Solana, son 24 saatteki sert yükselişten önce bu seviyede işlem görüyordu.

Solana Neden Yükseliyor?

Solana boğalarına güç veren tek faktör alıcı desteği değil. Wormhole güncellemesi Solana ağı ve diğer merkezi olmayan finansları (DeFi) bağlayan bir köprü olacak. Bu güncelleme, kripto para birimlerinin, değiştirilemez tokenların (NFT) ve diğer verilerin blok zincirler arasında akabileceği SOL’a birlikte çalışabilirlik getirecek. Wormhole, Ethereum, Binance Smart Chain ve Terra arasında bağ kuracağı belirtiliyor.

Son 24 saat içinde Solana boğalarına katkıda bulunan bir diğer faktör de Mango piyasalarının finansman turudur. Mango Borsası, Solana üzerinde başlatılan merkezi olmayan bir borsadır. DEX, token satışının ilk 24 saatinde 70.5 milyon dolar topladı. Bu, DeFı sektöründeki en büyük finansmanı turudur.