Polkadot, Parachain Rococo V1 Kayıt Portalını Açtı

Puan Verin

Polkadot (DOT), Rococo-V1 Parachains Testnet ağ portalı için kayıtları aktif etti. Peki bu ne anlama geliyor ve bu değerli kriptopara için önemi nedir?

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Polkadot ‘un Yeni Girişimi Rococo V1 nedir?

Rococo, Parity Technologies tarafından Polkadot yazılım ekibi ile birlikte geliştirilen, hem Parachain konsensüs sürecini hem de topluluk tarafından oluşturulan Parachain’leri ve bunların birbirleriyle olan etkileşimlerini test etmeyi amaçlayan halka açık bir test ağıdır.

rococo v1
Kaynak: Polkadot Rococo Ağı

Daha önce yani 2020 nin başında prototip olan Rococo V0 zaten test edilmişti. Başarılı geçen AR-GE çalışmaları ile birlikte güncelleme yapılarak V1 için kollar sıvanmıştı. 2021 in başında ise Rococo V1 test ağı resmen kayda açılmıştır. Polkadot ve Kusama’da çalışacak olan Parachain V1 kod tabanı, daha sağlam ve genişletilebilir bir yazılım mimarisine sahip olmanın yanı sıra parachainlerin dahil edildiği mekanizmalarda V0’dan farklı olan parachain konsensüsü için üretime hazır bir tasarımdır.

Polkadot ekibi duyuruyu resmi Twitter hesabından yayınladı.

Rococo V1 Kayıt Formu

Katılmak isteyen zincir üreticileri için, Rococo V1 Parachain Gereksinimleri kılavuzu resmi sitesinde verilmiştir. Ayrıca bu platforma kayıt işlemi için ise Google Formunu doldurarak katılmak mümkün.

Polkadot (DOT) Hakkında

Polkadot, kriptopara piyasasında oluşan son düşüş yaşanmadan önce (10 Ocak’ta) 10 dolara kadar yükselmişti. Zincirleme protokolü, 11 Ocak’ta 7.26 dolara kadar indi. Ama şu anda son 24 saatte %10 artışla 9.27 dolardan işlem görüyor. Bu artışın nedenlerinden biri Polkadot’un kayıt portalını Rococo V1 parachain’e katılmak için açmasıdır.

Serbest Piyasada Polkadot (DOT)

Serbest piyasa verilerine göre 1 Polkadot fiyatı 311.74 TL’den alıcı bulabiliyor. Amerikan Doları (USD) para birimi karşılığı ise $ 9.65 ediyor. Avro (Euro) karşılığında 1 DOT satın almak isterseniz de 8,92 ‘dan alım yapabilirsiniz.

Polkadot fiyatı son 24 saatte 1.27% değişim ile 311.74 TL’den satılıyor. Dijital altının küresel bazda son 24 saatteki hacmi $ 295,366,353 ve toplam piyasa değeri de $ 13,014,798,493 olarak ekranlara yansıyor.