Kriptoparalar da Haftanın Özeti: Piyasada Sert Düşüş Şoku!

Puan Verin

Kriptoparalar da geçtiğimiz hafta içinde çok önemli sıcak gelişmeler yaşandı. Gündeme dair sıcak başlıklar;

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!
  • Türkiye’de resmi bir kurum (TCMB), Kriptoparalar için ilk defa bir isim nitelendirdi.
  • Merkez Bankası kriptoparalar için ödeme ağlarına yasak getirdi.
  • Çin Merkez Bankası başkan yardımcısı, kriptoparaların yatırım aracı veya alternatif yatırım olarak kullanılması gerektiğini söyledi.
  • Binance CEO’su, ekibinin elinde şu anda 37 milyar dolarlık Binance Coin (BNB) bulunduğunu ve bugüne kadar hiç satmadıklarını söyledi.
  • CoinGecko, 2021 yılının ilk çeyreği için geniş bir rapor yayınladı.
  • ABD Hazine Bakanlığı, bazı finans kurumlarının kriptopara ile kara para akladığını iddia etti.
  • Bitcoin ve Altcoinler 06:00 da güne sert bir düşüş ile başladılar.
  • Coinbase kendi tokeni olan COIN kriptopara birimini çıkaracak.
  • Coinbase borsası halka arz edilecek duyumları.
  • Elon Musk, yine Dogecoin (DOGE) paylaşımlarına devam etti.

Kriptoparalar İçin İlk Defa Resmi Bir Ağızdan İsim Nitelendirildi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından, ödemelerde kriptoparaların kullanılmamasına dair yayınlanan yönetmelikte ilk defa resmi bir terim kullanıldı. TCMB kriptoparalar olarak piyasaya yerleşen kelime için “kripto varlık” ismini kullandı.

Daha öncede bir çok kez tartışılan bu konuya resmi bir ağızdan ilk niteleme yapılmış oldu. Bitcoin ve altcoinler için bir sınıf belirlenmiş oldu. Dünyanın bir çok ülkesinde kriptoparalar için emtia, para veya varlık tartışması sürerken, ülkemizde resmi bir kurum bu piyasaya bir sınıf belirledi.

Ödemelerde Kriptoparaların Kullanılmamasına Dair Yayınlanan Yönetmelik

Piyasadaki tüm yatırımcı ve kuruluşları şaşırtan bir diğer sıcak gelişme ise TCMB’nin ödemelerde kriptoparaların kullanılmamasına dair yayınlanan yönetmeliği oldu. Yönetmeliğe göre 30 Nisan 2021 tarihinden sonra hiç bir kurum veya kuruluş, kriptoparaları bir ödeme yöntemi olarak kullanamayacak.

Papara ve benzeri kuruluşların Binance borsası başta olmak üzere bir çok borsa ile senkronizasyonu vardı. Belirlenen tarihten itibaren yabancı borsalara para akışı durdurulmuş olacaktır. Ayrıca Bitcoin veya altcoin ile ödeme kabul etmekte bu yasak içindedir.

tcmb kripto varlik aciklama
Kaynak: TCMB

Bitcoin ve Altcoinlerde Sert Düşüş Yaşandı

Bitcoin dominansının güne sert düşüşü diğer kriptoparalarda da sert düşüş yaşattırdı. BTC %12 den fazla düşüşü ile piyasaya adeta şok etkisi yaptırdı. Bazı altcoinler ise bu düşüşten daha çok etkilendi. %30 dan fazla çöküş yaşayan altcoinler oldu.

Bitcoin fiyatı, Binance borsasının verilerine göre anlık 51.700 dolara kadar sert bir çekilme yaşadı. Sonrasında ise bir toparlanma yaparak 55 bin dolar bandına tekrar geri çekildi.

btc grafik
Kaynak: Binance