Hakimden Emsalsiz Karar: Kriptoparaların Haczi, Resmen Uygulamaya Başlandı

Puan Verin

Kriptoparaların haczi konusu gündeme bomba gibi düştü. İstanbul 14.İcra Dairesi, BTCTurk borsasında işlem yapan bir davalının davayı kaybetmesi üzerine hesabına bloke koydu.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

İcra Hukuk Mahkemesine Yapılan İtiraz Olumsuz Sonuçlandı

Olay, geçtiğimiz günlerde kriptopara borsasına gönderilen haciz ihbarnamesi sonucuna istinaden yapılmışi. Borçlu kişinin kriptopara hesabına borsa tarafından bloke işlemi uygulanmıştı. Bu işleme ilişkin İstanbul 14.İcra Hukuk Mahkemesine yapılan itiraz olumsuz sonuçlandı. Buna binayen borçlu kişinin BTCTurk hesabına bloke kondu.

btcturk borsa hesabina haciz islemi
Kaynak: Av.T.Kerem Bilen

Konuyla ilgili bilgileri twitterda Avukat T.Kerem Bilen açıkladı. İcra Hukuk Mahkemesi, Merkez Bankasının kripto varlığa ilişkin gayri maddi varlık nitelendirmesinin dışına çıkarak kriptoparaların emtia veya menkul kıymet kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine karar verdiğini duyurdu.

Av.T.Kerem Bilen daha sonra şunları ekledi; “Bu kararla ilk kez Türk yargısı kripto para ile ilgili bir nitelendirme yaparak, kripto paraların haczini kanuna ve hukuka uygun bulmuştur. Bu karar şimdilik emsal teşkil etmektedir.” dedi.