DOGE, Piyasanın En Büyük Şaka Parası! İşlem Sayısı Çok Düşük, Fiyatı Çok Yüksek

Puan Verin

DOGE, dün yani 5 Mayıs 2021 tarihinde ATH (All Time High – Tüm Zamanların En Yükseği) fiyatına ulaştı. Şaka parası olan Dogecoin için bu 89 milyar dolar parasal hacme sahip olmak demek!

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

DOGE 4.Sıraya Yerleşerek, XRP’nin Yerini Aldı

Elon Musk tarafından atılan tweetler sayesinde ciddi yükselişler kaydedildi. SpaceX ‘in CEO’su ve Tesla’nın kurucusu Musk, bu kripto para ile ilgili attığı bir görsel ile değerini kat be kat arttırmıştı.

Fiyat rallisinin sürekli devam ettiği DOGE, XRP’nin yerini CMC’de alarak piyasa değerine göre dördüncü en büyük kripto para birimi oldu. Ne var ki bu işte bir terslik olduğunu aslında tüm analistler ve piyasayı yakından takip edenler biliyordu. Transfer işlemleri (bir nevi kullanım oranını veren bu bilginin) Shiba Inu temalı kriptoda oldukça düşük seviyelerdedir. Bitinfocharts verilerine göre, Ethereum piyasa değerinin beşte birine ulaşan Dogecoin, işlemlerde ise ETH’nin aşırı gölgesinde kaldı. Mesela dün 1,4 milyon ETH işlemi yapılırken DOGE’da ise 76 bin işlem kaydedildi.

doge coin ve eth islem grafigi
Kaynak: BitinfoCharts

Aslında bu bilgi, Dogecoin balinalarının her seferinde fiyat artışını kışkırttığı gerçeğini ortaya açıkça koyuyor. Bu nedenle DOGE kripto para birimi için artık balinaların evcil hayvanı olduğunu söylemekten kendimizi alıkoyamıyoruz.

Dogecoin Topluluğu Geliştirme Çabalarını Pek Umursamıyor!

Basitleştirilmiş bir scrypt varyantı kullanan ve Tenebrix ile Litecoin’den geliştirme bir kripto para birimidir. GitHub’ta 2017’den beri var olmadığını ve proje için genel bir geliştirme çabası eksikliğine işaret ettiği ise biliniyor. Yani bu projenin arkasında duran aktif bir ekipten bahsedilemez.

Hatta öyle ki yaratıcısı / yazılımcısı olan Jackson Palmer bile kendi resmi sitesinde “Dogecoin projesine veya kripto para birimi alanına uzun yıllardır dahil olmadım. Bu konularda paylaşacak herhangi bir düşüncem yok” diye sitesinin ana sayfasında bunu ziyaretçileri ile paylaşmıştır.

doge coin yazilimcisinin resmi site uyarisi
Kaynak: Jackson Palmer

Dogecoin topluluğu geliştirme çabalarını pek umursamadığı artık bilinen bir gerçektir. Diğer kripto para birimlerine baktığımızda, kendi ekosistemlerinde meydana gelen en son olayları ve ilerlemeleri veya fonksiyonu kendi kripto varlıklarına eklemeye çalışırlar. Yani teknolojik olarak sürekli bir gelişimdeler. Fakat aynı durumu DOGE için söyleyemiyoruz. Yine de insanlar iyi bir şakayı severler!

Piyasa tarihinde bu şaka parası, sürekli bir iniş çıkış ile kendinden bahsettirmeyi sever. Öyle görünüyor ki varlığını her zaman koruyacak gibi duruyor.