Brezilya ‘nın saygın borsası XDEX, kepenk kapatıyor

Puan Verin

Brezilya’da geçen yıl açılan ve 12 ayda 1 milyon müşteriye ulaşmak amacıyla büyük planlarla başlangıç yapan XDEX, kepenk kapatıyor.

  • Piyasa krizi kapatma nedenleri arasında gösterildi.
  • Sektörün bir düzenleme ihtiyacı olduğu vurgulandı.
Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Özellikle Şubat ayında başlayan yarılanma (Bitcoin Halving) olayı etkisi piyasada ilk düşüşü tetiklemişti. Fakat daha sonra Koronavirüs salgını nedeniyle piyasaların ciddi zarar görmesi ile birlikte kripto para sektörü inanılmaz bir düşüş ile karşılaştı. İki gün içinde %78 değer kaybı yaşayan lider kripto Bitcoin (BTC), yatırımcılarını üzdü.

Bundan sonra piyasa, Koronavirüs etksinin baskısı altında olduğu için ne zaman düzeleceğine dair net bir zaman bulunmuyor. Bu durum kripto para madencileri ile borsalarını ciddi oranda zarara uğratıyor. İşte Brezilya kökenli saygın XDEX borsası da bundan nasibini alanlar arasında oldu.

Brezilya’daki düzenleyici belirsizlik asıl neden !

XDEX ‘in geçmişi uzun bir zamana dayanmıyor. Faaliyette olduğu toplam süre sadece 17 aydır. Kısa tarihi boyunca bir çok zorlukla karşılaşmıştır. Borsa, yaptığı açıklamada, Brezilya’daki düzenleyici belirsizliğin, kapatmanın temel nedeniymiş.

Sitenin resmi duyurusuna göre, müşterilerin tüm fonlarını 30 gün içinde çekmesi bekleniyor. Tüm ticaret pozisyonları doğal olarak kapalı kalacaktır. Kullanıcılar bunu başaramazsa, borsa varlıkları satar ve fiat eşdeğerini her kullanıcının banka hesabına yatıracakmış. Bu süre zarfında müşteri desteği kesintisiz olarak verilecekmiş.

Dolandırıcılık iddiaları, spekülasyon içeriyor

Dolandırıcılık iddiaları nedeniyle XDEX’in kapatıldığı yönünde bazı spekülasyonlar vardı. Adı suça karışan XP Investimentos yüzünden böyle bir iddaa söz konusu. XP Investimentos’un da XDEX ile ortak olduğu iddia edildi. Ancak bu iki şirketin hiç bir ağlantısı bulunmadığı belirtildi.