Bittrex Açıkladı: Önümüzdeki Ay XRP Liste Dışı Bırakılacak

Puan Verin

Bittrex, Ocak 2021’de tüm XRP çapraz kurlarını delist edeceğini resmen açıkladı. Ripple üzerindeki karabulutlar etkisini hala sürdürmeye devam ediyor.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
  • XRP de domino etkisi sürüyor
  • Sıradaki delist edecek borsa, Binance olabilir!

Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir kriptopara borsası olan Bittrex de Ripple delist kervanına katıldı. 5 Ocak 2021’de tüm XRP alım satım çiftlerini kaldıracağını resmi olarak duyurdu.

Bittrex ‘in Delist Haberi XRP nin Tekrar Düşüş Yaşamasına Sebep Oldu

Önce SEC açıklaması daha sonra borsaların delist haberleri ile birlikte 0.60 dolardan işlem gören XRP, 0.20 doların altına kadar sarkmıştı. 0.18 dolar civarında Ripple Labs. ten gelen yatırımcıları sakinleştirme duyurusundan sonra bir ralliye girdi. 0.24 dolara kadar çıkan Ripple, şimdi de Bittrex delist haberine takıldı. Yine 0.20 doların altına sarkarak risk durumuna girdi.

Ripple: Henüz Aleyhimizde Bir Karar Yok

Halk ve basın, hikayeyi yalnızca SEC tarafından duyduğunu belirten Ripple, henüz aleyhlerinde kararlaşmış bir durumun olmadığını duyurmuştu. Bu kanıtlanmamış iddiaları ele almak için bir kaç hafta içinde yanıtlarını sunacaklarını söylemişlerdi.

XRP, SEC’in bu davasının sadece Ripple ile ilgili olmadığını, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm kripto endüstrisine yönelik bir saldırı olduğunu duyurdu. ABD’de kripto için tehlikeli bir yasal netlik eksikliği olduğunu her zaman söylediğini öne XRP şirketi, davanın Ripple ile bağlantısı olmayan sayısız masum XRP yatırımcısını etkilediğini söyledi. Aynı zamanda borsalar, piyasa yapıcılar ve tüccarlar için suyu gereksiz yere bulandırdığını belirtti.

XRP de domino etkisi sürüyor

Bittrex, listeden çıkarmanın arkasındaki nedeni açıkça belirtmese de, bu hareket açıkça SEC’in XRP’ye bağlı blockchain şirketi Ripple’a açtığı davayla ilgili olduğunu anlayabiliyoruz.

İlk olarak Coinbase, Bitstamp ve bir dizi küçük borsanın XRP ticaretini askıya alacaklarını duyurmasıyla birlikte genişleyen bir domino etkisi oluştu. Şimdi ise spot ticarette günlük hacmi 121 milyon dolar olan ve 14.sırada yer alan Bittrex de delist trenine katıldı.

Messari verilerine göre XRP / BTC, günlük 5.453.357 dolar hacmiyle Bittrex’teki en aktif işlem çifti olarak biliniyor. Onu 3.643.279 dolar ile XRP / USDT çifti takip ediyor.

Sıradaki delist edecek borsa, Binance olabilir!

Binance, ABD’li kullanıcılara hizmet etmediği için XRP’yi platformunda tutup tutmayacağı konusu çok önemli oldu. Potansiyel bir listeden kaldırma, borsanın XRP’si göz önüne alındığında kriptopara birimi için yıkıcı olmaktan başka bir şey olamaz. Çünkü faaliyeti Amerika olmamasına rağmen alacağı böyle bir karar vahim sonuçlar yaratabilir.

Bu arada, Binance’in Swipe Wallet’ı 5 Ocak’tan itibaren XRP’yi tüm ABD kullanıcılarından kaldıracağını duyurmuştu.

Cinneamhain Ventures’ın ortaklarından Adam Cochran, SEC’in ABD koluna, Binance’in XRP’yi uluslararası müşteriler için listeden çıkarması için baskı yapmasının mümkün olabileceğini öne sürdü.