Bitfinex ve Tether davası siyasi bir mesele mi?

Puan Verin

Çinli Bitcoin milyoneri ve Bitfinex hissedarı olan Zhao Dong, ABD’nin Bitfinex ve Tether‘a karşı tutumunu değerlendirdi. Doğruyla yanlışın birbirinden ayrılmasından ziyade siyasi bir mesele olduğunu öne sürdü.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Büyük hissedar Dong, “Bitfinex ve Tether’ın durumu şimdilik yerinde. Yine de, NYAG gözlerini onlardan ayırmayacaktır. Bu ABD makamları için bir doğru-yanlış problemi değil, tamamen politik bir konu. Tıpkı Huawei konusunda olduğu gibi” fikrinde bulundu. Tether’in stabil değerli kriptopara birimi USDT ile ilgili uzun zamandır devam eden kuşkular NYAG’nin açtığı davayla daha da artmış biçimde. Buna karşın 1 USDT hala 1 ABD dolarına karşılık geliyor olmasından dolayı kriptopara yatırımcılarının cezp etmeye devam ediyor. USDT’ye en çok ilgi gösterenler ise Çinli kripto para yatırımcıları.

Çinli kriptopara borsaları toplam USDT alım satım hacminin yüzde 60 ‘ını oluşturuyor

Chainanalysis’in verilerine göre, Çinli kriptopara borsaları toplam USDT alım satım hacminin yüzde 60’ından fazlasına karşılık geliyor. iFinex ile NYAG arasındaki hukuk mücadelesi Nisan ayından bu yana devam ediyor. NYAG, iFinex ’in 850 milyon dolarlık kaybı Tether ’in rezervlerini kullanarak örtpas ettiğini iddia ediyor. iFinex ise bu iddiayı kabul etmeyerek şu ifadelere yer verdi. 850 milyon dolarlık fonun kaybolmadığını, dondurulduğunu ve Bitfinex’in New York’taki müşterilere hizmet vermediği için NYAG’nin dava açma konusunda yetkili olmadığını savunuyor.