Bitcoin’i toza dumana katacak 4 durdurulamaz Altcoin

Puan Verin

Piyasa değerine göre en iyi 100 Altcoin’den yetmiş dokuzu 2021’de Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi. İşte bunlardan bir kaçı;

Bitcoin (BTC) , kripto para birimlerinin büyükbabasıdır. Orijinal dijital para birimi 2009’da piyasaya sürüldü ve şimdiden 15.000’den fazla kripto bebeği doğurdu. Piyasa değerine göre açık ara en büyük kripto para ve ilk işlem gördüğünden beri %71,256,700 gibi inanılmaz bir büyüme kaydetti.

CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin bu yıl şimdiye kadar neredeyse %100 değer kazandı. Diğer birçok kripto para birimi bundan çok daha iyi performans gösterdi, ancak çok azı her yıl sürekli olarak güçlü getiriler elde edebildi. Bu nedenle kripto portföyünüzün bir kısmını Bitcoin gibi daha güvenli madeni paralarda tutmanız tavsiye edilir.

Bu yıl hangi kriptoların olağanüstü getiriler ürettiğine bakmak eğlenceli, ancak hangilerinin uzun vadeli yatırımcılar için sonuç üretmeye devam edebileceğini de düşünmeliyiz. İşte Bitcoin’i sudan çıkaran ve aynı zamanda uzun vadeli bir kripto ortamının parçası olabilecek dört kripto.

1. Axie Infinity (AXS) bu yıl %23.000’in üzerinde artış gösterdi

Çizgi film karakterlerini içeren bir oyunun 122.000’den fazla kullanıcıyla milyar dolarlık bir girişime dönüşeceğini kim düşünebilirdi? Axie Infinity tam olarak bunu yaptı. Sebep? İnsanların oyun hakkında düşünme şeklini değiştiren, oyna-kazan adı verilen yeni bir oyun türünü popüler hale getirdi.

Axie oyuncuları, geleneksel bir oyunda yapabileceğiniz gibi, yalnızca gerçek dünyada palavra hakları için iyi olan puanlar kazanmak yerine, gerçek parayla değiştirilebilecek AXS veya SLP tokenleri kazanır.

Değiştirilemez tokenler (NFT’ler) , blok zinciri oyunlarının büyümesinin merkezinde yer alır. Sahiplik bilgileri jetona kodlanmıştır, bu nedenle oyun dışında değeri vardır. Örneğin, Axie Infinity oyuncuları üremek, savaşmak ve görevleri tamamlamak için Axie NFT’lerini kullanabilirler. Her biri oyuncuya ait benzersiz bir NFT olduğundan, pazarda da satılabilir.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

2. Ethereum (ETH) bu yıl %500’ün üzerinde artış sağladı

Ethereum , piyasa değerine göre en büyük ikinci para birimidir. Kripto çevrelerinde sonunda Bitcoin’i geçebileceğine dair düzenli spekülasyonlar var, bu olaya “çevirme” adı veriliyor. Yaklaşık 540 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile bu yılki güçlü kazanımlara rağmen, Ethereum’un Bitcoin’in 1 trilyon dolara ulaşması için daha kat etmesi gereken uzun bir yol var.

Ethereum, akıllı sözleşme yeteneklerine sahip ilk kripto para birimiydi . Diğer uygulamaları çalıştırabilen, Ethereum ağını merkezi olmayan finans sisteminin çoğuna güç sağlayan makine dairesi yapan programlanabilir bir blok zinciridir.

Ancak, ağ şu anda yoğun bir şekilde tıkandığı ve yüksek işlem ücretleriyle uğraştığı için kendi başarısının kurbanı oldu. Her şeyin yolunda gittiğini varsayarsak, performansına yardımcı olması gereken Eth2’ye yükseltme sürecinde.

3. Solana (SOL) Altcoin projesi, bu yıl %12.000’in üzerinde artış sağladı

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Solana , 2021’in öne çıkan kripto para birimlerinden bir diğeri. Hızlı işlem hızı ve düşük işlem maliyetleri hem yatırımcıları hem de geliştiricileri kendine çekmiştir. Ethereum gibi, akıllı sözleşmeli bir kriptodur. Saniyede 15-45 işlem (TPS) işleyen Ethereum’un aksine, Solana yaklaşık 50.000 TPS işleyebilir. Şu anda Solana’nın ekosisteminde çalışan 500’den fazla proje varken, Ethereum’un neredeyse 3.000’i var.

solana sol altcoin
Solana (SOL)

Solana geçen yıl ileriye doğru büyük adımlar attı, ancak trafik ve talepteki daha fazla artışla nasıl başa çıkacağı henüz belli değil. Ethereum’un sorunları olabilir, ancak gerçekten savaşta test edildi. Buna karşılık, Solana’nın platformu, bir işlem seli altında ezildikten sonra Eylül ayında 17 saat boyunca çöktü.

4. Cardano (ADA) bu yıl neredeyse %800 arttı

Cardano , yalnızca bu yıl iyi performans göstermeyen, aynı zamanda daha uzun vadede sonuç vermeye devam edebilecek en iyi 10 kripto para biriminden biridir. Gelişim için yavaş ve istikrarlı bir yaklaşım benimseyen programlanabilir bir blok zinciridir. Her adım, uygulamadan önce hakem tarafından gözden geçirilir ve bu, projeye hem hayranlardan hem de eleştirmenlerden payını kazandırmıştır.

Cardano’nun en güçlü yönlerinden biri, Afrika’daki çeşitli hükümetler ve kuruluşlarla olan ortaklıklarıdır. Örneğin, öğrencilerin akademik kayıtlarını blok zincirinde depolamak için Etiyopya Eğitim Bakanlığı ile bir ortaklığı vardır . Birçok blok zinciri uygulaması, diğer kriptolara odaklanmıştır, bu nedenle bu gerçek dünya kullanım örneklerini görmek güzel.

Yüksek kripto getirisi peşinde koşmak riskli bir strateji mi?

Piyasa değerine göre ilk 100 madeni paranın hızlı bir analizi, ilk 100 madeni paranın 79’unun 2021’de Bitcoin’den daha iyi performans gösterdiğini gösteriyor. Aslında, bunların 30’u %1.000’in üzerinde getiri sağladı. Bu göz kamaştırıcı getiriler, birçok yatırımcıyı ilk kripto para birimi değişim hesaplarını açmaya teşvik etti .

Sorun şu ki, gerçekten adil bir karşılaştırma değil. Bitcoin çok daha güvenli ve daha yerleşik bir yatırımdır. Bazıları onu , örneğin Axie Infinity gibi bir çevrimiçi oyundan çok farklı bir varlık olan bir dijital altın veya bir değer deposu olarak görüyor.

Daha az yerleşik kripto para birimleri satın alan kişiler, (ilk Bitcoin yatırımcılarının yaptığı gibi) ve önemli kazançlar elde etmede başarılı olabilir. Ancak bunu yaparken çok daha fazla risk alıyorlar – %1.000’in üzerinde kazanç sağlayan her kripto için, tamamen başarısız olan veya önemli kayıplar bildiren birkaç tane daha var.

Bir yatırımcı olarak finansal hedeflerinizi ve genel stratejinizi yalnızca siz bilirsiniz. Ancak dahil olan riskleri anlamak ve müdahale etmeden önce kendi araştırmanızı yapmak önemlidir. Yukarıdaki dört madeni paranın tümü, uzun vadede radarınızda olması gereken iyi madeni paralardır. Sadece %23.000 daha kazanç umarak onları satın almayın.