Ayı sezonu nedir? Ayı sezonuna girdiğimizi nasıl anlarız?

Puan Verin

Ayı sezonu kripto para piyasasında oldukça fazla duyduğumuz terimler arasında bulunmaktadır. Birçok yatırımcı bu terimi daha önce duymuş olsa da tam olarak ne anlama geldiğini bilememektedir. Genel olarak terim açıklanacak olursa piyasanın sürekli olarak bir düşüş yaşanması durumu olarak adlandırılmaktadır. Düşüş genel olarak kısa vadeli bir şekilde devam etmez. Uzun vadeli olarak bir düşüş gerçekleştiği durumlar olarak belirtilmektedir.

Piyasa içerisinde genel bir olumsuz hava olması durumunu da ifade eder. Piyasanın genel olarak ayı piyasası olarak adlandırılması için en yüksek seviyeden yaklaşık orak %20 gibi bir düşüş olması gerekmektedir. Belirli zaman aralıklarında piyasa bu şekilde bir sezon içerisine girmektedir. Tam olarak hangi aralıklarda ve ne zaman böyle bir grafik ortaya konulacağı bilinmemektedir.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Hangi durumlarda ayı sezonu oluşur?

Genel olarak belirtilen sezonun S&P 500 gibi bilinmekte olan endeksteki düşüşlerle alakalı olduğu görülmektedir. Yani kavram sadece kripto para piyasası için geçerli bir kavram değildir. Tüm piyasalarda genel düşüş %20 altına inmesi durumunda ayı piyasasının hakim olduğu belirtilmektir.

Ayı sezonunun ne kadar devam edeceğinin bilinmesi de tam olarak mümkün değildir. Fakat bilinen kesin bir gerçek olarak uzun bir zaman bu şekilde bir düşüş olacağı beklenmektedir. Dönem içerisinde piyasada elinde varlık bulunanlar için oldukça sıkıntılı bir süreçtir. Fakat nakitte bekleyenler için alım fırsatları oldukça yoğun bir şekilde verilmektedir.

Piyasanın sebepleri

Ayı piyasasının nedenleri de böylelikle merak edilmektedir. Piyasanın sürekli bir düşüş içerisine girmesinin birçok sebebi bulunmaktadır. Genel olarak ekonomi haberleri bu şekilde bir piyasa oluşmasına sebep olur. Kuvvetli yükselmeler ve düşmelerin temel sebebi olarak haberler gösterilebilir. Ayrıca zayıflayan bir ekonominin olmasıyla birlikte de bu durum söz konusu olabilir. düşük harcanabilir gelir, düşük istihdam , zayıf üretkenlik ve tüm bunların yanı sıra ayrıca iş kârında bu durumun temel sebebi saklıdır. Fakat belirtilen hususlar dışında birçok konu piyasayı etkileyebilir.

.