Airdrop nedir? Ne anlama gelir?

Puan Verin

Kripto para piyasası içerisinde “airdrop”, kripto paraların mevcut bulunmakta olan sahiplerine yeni üretilmekte olan kripto paraların ödül olarak belirli bir seviyede dağıtılması olarak tanımlanabilir.

Airdrop bir nevi, normal piyasa içerisinde bulunmakta olan markaların piyasa yeni sürecekleri ve tanıtımını yapmak istedikleri ürünlerinin reklamını oluşturması veya da promosyon veya kampanya uygulaması gibi değerlendirilebilir.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Airdrop, sadık müşterilerin mükaafatıdır!

airdrop nedir

Reklamları yoğun biri şekilde yapılsa bile bilindiği üzere ürünlerin satılmama gibi bir durumu söz konusu olabilir. Aynı şekilde kripto paraların da uygulamış oldukları airdrop uygulanmasına rağmen para borsalarında yer almama gibi bir durum ortaya çıkabilir. Fakat her halükarda de bu sistemi değerlendirmek, yeni kripto para oluşturucuları için son derece cazip bir seçenek olarak görülmektedir.

Dönem zaman, kripto para piyasası, cüzdan servis sağlayıcıları ve buna benzer bir şekilde blokzincir tabanlı olarak sunulmakta olan hizmetler, müşterilerine ve aynı şekilde abonelerine ödül sunmak niyetindedir. Airdrop, kendisine tüm koşullarda sadık kalmış olan müşterileri herhangi bir şekilde ücret ödemesine gerek bulunmadan kripto para ile mükafatlandırma aracı olarak değerlendirilebilir. Bu sistem ile birlikte bu tür zeminlerde sürekliliği yakalamak için bir tür ödül görevi uygulanmaktadır.

Airdrop tabiri ve uygulaması ana akım ticaret piyasasında blok zincir teknolojisi kullanmak istemeyen şirketlerin mükafatlarını bonus puanlar ve buna benzer bir şekilde indirim hediyelerinin benzeri olarak da değerlendirilebilir.

Airdrop ile piyasaya çıkan kripto para örnekleri

Yakın zaman içerisinde Airdrop uygulaması ile bedava token alarak son derece büyük kazanç sunmuş olan birçok kripto para bulunmaktadır. Bunlara en büyük örnek olarak CHZ ilk sıradadır. Birçok takım taraftarına bu tokeni ücretsiz olarak sunmuş ve sonradan kripto para oldukça değerlenmiştir. Aynı şekilde takım tokenlerini de belirli bir zaman ücretsiz alarak büyük kazanç sağlayan birçok kişi bulunmaktadır.