İngiltere ‘deki 81 Bitcoin ATM ‘sine Yasak Getirildi

Puan Verin

İngiltere’deki tüm Bitcoin ATM noktaları, önce yasadışı ilan edildi, sonra kapatılması emredildi.

İngiliz’lerin Mali Kuruluşu olan FCA, kriptopara ATM’lerinin sağlayıcılarına işlemleri durdurmasını emretti. Durmadıkları takdirde ise yaptırım ile karşı karşıya kalacaklarını duyurdu.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Dünyada bulunan tüm kriptopara ATM’lerini takip eden Coin ATM Radar‘a göre, İngiltere’de 81 adet Bitcoin ATM’si bulunmaktadır. Bunların çoğu marketlerde ve süpermarketlerde hizmet veriyor. Ve 8 ayrı şirkete aittir. Fakat lisans sorunu yaşadıkları belirtiliyor.

btc bitcoin atm si
Bitcoin ATM

FCA: Daha Önce Uyarmıştık !

FCA’dan gelen açıklama ise şöyle oldu;

“Birleşik Krallık’taki kripto ATM operatörlerini makinelerini kapatmaları veya yaptırımla karşı karşıya kalmaları konusunda uyardık.

Birleşik Krallık’ta kripto varlık değişimi hizmetleri sunan kripto ATM’leri bize kayıtlı olmalı ve Birleşik Krallık kara para aklama düzenlemelerine uymalıdır. Bize kayıtlı kripto varlık şirketlerinin hiçbiri kripto ATM hizmetleri sunmak için onaylanmadı, bu da Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren herhangi birinin bunu yasa dışı olarak yaptığı ve tüketicilerin bunları kullanmaması gerektiği anlamına geliyor.

Birleşik Krallık’ta çalışan kripto ATM makineleri konusunda endişeliyiz ve bu nedenle makinelerin kapatılması veya daha fazla işlemle karşı karşıya kalmaları talimatını veren operatörlerle iletişime geçeceğiz.”