Günün BTC Makalesi: Bitcoin’in Manevi Etkileri

Puan Verin

Jack Sweeney ‘in kaleme aldığı Bitcoin’in manevi etkileri yazısı sektöre ışık tutacak cinsten olmuş. Küresel olarak bu yeni sayılabilecek ödeme yönteminin artık bir ödeme kanalından daha fazla şey taşıdığını biliyoruz. Sweeney’de bu değerli icadın insanlar, toplum ve devlet üzerindeki etkisini dile getirmiş.

Yazının dilimizdeki karşılığı olarak çevrilmiş metnini paylaşıyoruz.

bitcoin manevi

Bitcoin’in Manevi Etkileri

“Bir toplumun kalitesi, parasının kalitesiyle doğrudan ilişkilidir.” – Mike Maloney

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Tartışmasız, zaman doğanın en değerli yönüdür. Burada yaşamaya çalışıyoruz ne değiştirmenizi sağlar ne zaman çıkıyor. Hepimiz Dünyada son kullanma tarihi ile doğarız ve her günün her saniyesinde ölüme yaklaşırız. İnsanlığın nihai amacının varoluş gerçeğini gerçekleştirmek olduğuna inanıyorum; bunun neyle ilgili olduğunu keşfetmek; bu dünya, bu varlık, zaman ve mekandaki bu yer. Kendini gerçekleştirme, ilahi birlik, aydınlanma, nirvana; ne demek istersen, bu insanın en yüksek amacıdır. Bununla birlikte, hakikat yolundan ayrılmaya karar verirseniz, bu tür bir bağlılığın ve uygulamanın çok zaman aldığını çabucak anlarsınız. Değerli saatlerinizi her gün oturup meditasyon yapmaya, yoga yapmaya veya manevi yazıları incelemeye adamak kolay değildir. Modern çağda hayatta kalmak, tüm zamanımız ve dikkatimiz olmasa da çoğunluğu gerektirir.

İnsanlığın sıfır tipi bir uygarlıktan birinci tip bir uygarlığa sıçrayabilmesi için gezegen ölçeğinde büyük bir işbirliğine ihtiyacımız var. Benim düşünceme göre, bu tür bir işbirliği ancak hepimizin bir olduğumuzun, hepimizin bu işte birlikte olduğumuzun ilahi farkındalığından gelebilir. Fakat artan eşitsizlik ve bölünmeyle, böyle bir sonuca nasıl varacağız? Bitcoin’in daha adil bir toplum yaratarak bu bilinç sıçramasını hızlandıracağına inanıyorum.

Enflasyon zamanımızı çalıyor. Discretely, büyük bir gizlilik ve kamuflaj ile paramızı, hayati yaşam gücümüzü, güvenliğimizi; zamanımızı emreder. Aslında hayatta kalmakla o kadar meşgulüz ki çoğumuz soyulduğumuzun farkında bile değiliz. Bir insanın vaktini ondan habersiz çalmak, gelecekte en büyük günahlardan biri olarak görülecektir. Her manevi yasayı çiğniyor, iğrenç bir şekilde ahlaksız ve her ne pahasına olursa olsun durdurulması gerekiyor. Satoshi bunu biliyordu. Muhteşem buluşu sayesinde, nihayet bizim kaybettiğimiz zamanı geri kazanmak için bir yol var. Bizim zaman saklamak için bir yol var, enflasyon, vergiler, savaş veya müsadere yoluyla sızıntı olmadan. Sonunda yaşam gücümüzü süresiz olarak koruma fırsatımız oldu.

“Para, insanların kanalize edebileceği en yüksek enerji şeklidir.” – Michael Saylor

Bitcoin mükemmel paradır. Ekonomik olarak durgun kalırken 45 yıl boyunca çalışmak yerine, ortak kişi aslında bu yeni teknoloji ile enerjilerini koruyabilecektir. Yarının proletaryası önceki enerjisel sınırlamaların ötesine geçebilecek ve geleneksel emeklilik 65 yaşında değil, 40 yaşında veya daha erken gelecek.

Şimdi, emekliliğin gerçekte ne anlama geldiğini tanımlamalıyız. 20. yüzyıl batı yojik düşüncesinin belirleyici figürlerinden biri olan Paramahansa Yogananda’ya göre hayatımızın ilk 25 yılını öğrenerek, ikinci 25 yılını hane reisi olarak geçirmeli, kalan zamanı ise derin meditasyon ve yoga gibi çeşitli ruhsal uğraşlarda geçirmeliyiz. Ancak, bugün neredeyse hiç kimse bu şekilde yaşamıyor. 65 Yaşına kadar çalışıyoruz, ’emekli oluyoruz’ ve sonra az ya da çok ölmek için bekliyoruz. Açıkçası, bazı insanlar emeklilikte büyük sevinç duyuyorlar, ancak insanların büyük çoğunluğu hayatlarının bu noktasında ruhsal dönüşümü denemek için çok yorgunlar.

Yeni çağda emeklilik, en dünyevi biçimlerden vazgeçme olarak kabul edilecektir. Ne de olsa, borç ve ücret köleliğinden kurtulduktan sonra yapacak ne kaldı? Bu kendimize sorabileceğimiz en büyük sorulardan biri. Dünyadan kurtulduktan sonra, zamanımızı nasıl geçireceğiz? Bireye bağlı olarak büyük ölçüde değişecektir, ancak çoğu insanın giderek ruhsal olarak ilham alan bir eğilime doğru kayacağına inanıyorum.

Dünyevi sorumluluktan emekli olduktan sonra geriye ne kalır? Kendini yansıtma mı? Bahçecilik mi? Resim? Çömlekçilik mi? Tutku projeleri mi? Sanat? Meditasyon mu? Zaman aile ve arkadaşlar ile harcanan? Doğada geçirilen zaman mı? Hepsi basit ruh arzuları ve manevi arayışlardır. Ne de olsa, kendimizi tam olarak gerçekleştirmekten başka ne sebeple buradayız? Bitcoin’in yaratacağı zaman fazlalığı sayesinde, meditasyon ve yaratıcı ilham yoluyla kendimizi gerçekleştirirken zihnimizin sakin ve net bir tutarlılık okyanusu olacağına inanıyorum.

Eckhart Tolle’nin Yeni Dünya’da dediği gibi, yeni aydınlanma çağı üzerimizde. İlk çiçeklerin milyonlarca yıl önce yaptığı gibi, zihinlerimiz şu anda büyük ölçekte güzelce çiçeklenmeye başlıyor. Bir kayma var. Dünya, Bitcoin gibi ilahi olarak ilham alan icatlarla ruhsal olarak eğimli tefekkür türlerine karşı daha az düşmanca hale geliyor.

Görevdekiler boyun var, uyuşuk pranga kendi sarsılmış ediliyor, eski yeni düşünüyor, ve yeni zaten ateşe olmuştur. Bitcoin bir aşk bombası büyük etkileri görmek mümkün önce bu sadece bir zaman meselesidir. Bu teknolojiyi keşfedebilmemiz insanın saf kalpleri ve kesici zekası sayesinde oldu ve yine Dünya gezegeninde olmanın daha yüksek boyutlarına çıkmamız saflığımız ve sevgimiz sayesinde olacak.