Genshin Impact geliştiricisi HoYoverse, Metaverse dünyasına adım atıyor

Puan Verin

Popüler video oyunu Genshin Impact’in geliştirici firması miHoYo, HoYoverse’ın küresel genişlemesi için lansmanını duyurdu. Metaverse dünyasına adım atacaklarını ima eden bir haber paylaştılar.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Şirketin CEO’su Haoyu Cai yaptığı açıklamada, Çin merkezli oyun geliştiricisinin “yüksek düzeyde özgürlük ve daldırma” ile sanal bir dünya sağlamak istediğini belirtti. Bu sözleri ile Metaverse kapı araladığını ima ederek, sektöre giriş yapacaklarını dolaylı bir yoldanda olsa söylemiş oldular.

miHoYo Firması Metaverse Dünyası İçin Çok Önemli Bir Şirket

miHoYo şirketi metaverse sektörüne can getirebilir. Çünkü firmanın 2020 yılı hasılatını göz önüne aldığımızda ne denli büyük bir kuruluş olduğunu anlayabiliriz. 2020 de toplamda 2 milyar dolar hasılat yaparak oyun dünyasının odağı olmayı başaran bir firmadır.

Genshin Impact metaverse haber

Yine geçen yıl Eylül ayında 341.7 milyon dolar oyuncu harcamasıyla dünyanın en çok hasılat yapan mobil oyunu olan RPG Genshin Impact ile bilinir. Böyle bir oluşumun metaverse katkısı ciddi anlamda hissedilir.

HoYoverse, içerik üretimi, teknoloji araştırmaları ve yayın görevlerini Montreal, Los Angeles, Singapur, Tokyo ve Seul’de bulunan ofisleri aracılığıyla daha da büyüteceklerini duyurdular.