FED Öncesi Piyasa Özeti: Bitcoin ve Altcoinleri Neler Bekliyor?

Puan Verin

ABD Merkez Bankası (FED) öncesinde Bitcoin ve Altcoin’lerde yaşanacak olan son durumu değerlendirmek için bazı notlar derledik.

FOMC toplantısı öncesinde kriptoparalar cephesinde ayıların ve boğaların savaşını net bir şekilde görüyoruz. Bu akşam TSİ 21:00 da FED yetkililerinin yapacağı basın duyurusunda politika faizinde aldıkları kararı açıklayacaklar. Yıl içinde yapacakları 4 toplantıdan ilki yapılmıştı ve 75 baz puan artışa gidilmişti. Şimdi ise bugün alacakları 2.kararda 50 baz puan artış yapılması bekleniyor.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Peki Toplantı Sonrası Bitcoin ve Altcoinleri Neler Bekliyor?

FED toplantısı öncesi piyasalara baktığımızda sadece kriptoparalar değil tüm piyasalarda oluşan bir gerginlik var. Hisse senedi ve döviz piyasalarında ciddi bir bekleyiş söz konusudur. BTC ve altcoinlerde ise ayıların baskınlığı sonrasında gelen düzeltmeler dikkati çekiyor. BTC/USD 38-39 bin dolar arasında fiyatlanırken, altcoinlerin bundan daha fazla etkilendiğini görüyoruz.

bitcoin dolar grafiği

Bu akşamki FED kararı eğer beklentiler doğrultusunda 50 baz puan artışı şeklinde yapılırsa, kriptoparalarda artış yaşanması bekleniyor. Beklentiye göre fiyatlanan piyasa etkisi ve ABD’nin sıkılaşan para politikası nedeniyle güvenli liman sayılan kriptoparalarda artışı tetikleyebilir.

Dexterity Capital’in kurucu ortağı Abraham Chaibi’de piyasaların karar sonrasında hareketleneceğini öngörüyor. Ve kripto para fenomeni Selcoin’e göre, piyasaların önünde engel gibi görünen faiz kararı açıklandığı taktirde yukarı yönün hareketini başlatacağını söyledi.