Eski Goldman Sachs Yöneticisi: Bitcoin ‘de Boğa Başladı

Puan Verin

Eski Goldman Sachs yöneticisi olan Raoul Pal’a göre Bitcoin de boğa sezonu başladı.

Peki Raoul Pal kimdir?

Real Vision’un CEO’su ve kurucu ortağı olan Pal, aynı zamanda The Global Macro Investor’ın CEO’su ve yayıncısı olarak görev yapıyor. Eskiden ise Londra merkezli bir GLG küresel makro riskten korunma fonunun eş başkanıydı. 2004 Yılında ise emekli olarak yeni alanlara açıldı. Aslında Pal’ı diğer yatırımcılardan ve analizcilerden farklı kılan en önemli özelliği ise tarihte yaşanmış bazı krizleri önceden sezenler arasında olmasıdır.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Pal, 2008 Yılındaki Tarihe Geçmiş Mortgage Krizini Önceden Bilen Çok Az Kişiden Biri

Amerika Birleşik Devletleri “Subprime Mortgage Krizi” olarak bilinen ama tüm dünyayı etkileyen büyük bir ekonomik buhran olayını Pal, önceden sezmişti. Bunu öngören çok az kişiden biriydi. 2007-2010 yılları arasında meydana gelen bu kriz aslında çok uluslu bir finansal krizdi. Bir konut balonunun çöküşünden sonra ABD konut fiyatlarında adeta bir çöküşü tetiklemişti. İpotek gecikmelerine, hacizlere ve konutla ilgili menkul kıymetlerin devalüasyonuna yol açan bu lokal kriz, daha sonra kendini küresel ölçekte hissettirmiştir.

O yıllarda Raoul Pal, Mortgage’ın büyük çöküş yaratacağını söylemişti ki öyede oldu. Bu yüzden Pal’ın analizleri ekonomi çevresinde değer buluyor. Bizde onun Bitcoin için ön gördüğü boğa tahminini es geçemezdik.

Ünlü Analist’in Boğa Tahmini Nerden Geliyor?

Böylesine bir Ekonomist’in araştırmaları genelde çok değişkenli olur. Ve tüm değişkenleri birleştirmek asıl mahareti ortaya koyar. O da Google Arama Trendlerinde başlayan araştırmalarını, teknik ve temel analizler ile yoğurarak ortaya koyduğunu söylüyor. Google’daki kriptopara çıkışları dikkatini çekmiş ve bunu daha detaylı araştırmış.

BTC’deki ilgi artış grafiğini de göz önüne alarak, istikrarlı bir artış yaşadığını ve bunun fiyatlanmaya yansıyacağını söylüyor.

bitcoin-interest-over-time-ilgi-grafigi
Bitcoin İlgi Grafiği

Yine ünlü analiste göre Ethereum (ETH) ise BTC’den daha güçlü durduğunu belirtiyor. ETH’nin uygulamalar katmanının L1 öğesini yakaladığını söylüyor. Bu da onu daha güçlü kılıyor.

ethereum-eth-interest-over-time-ilgi-grafigi
Ethereum İlgi Grafiği