Güney Kore Merkez Bankası kripto para testi için bir program başlattı

Puan Verin

Konu Başlıkları

  • Güney Kore Merkez Bankası dijital para testi için bir pilot program başlattı
  • Pilot program, teknik ve yasal gereklilikleri kontrol etmek için Aralık 2021’e kadar çalışacak
  • Güney Kore MB: “Nakit talebi hala var” dedi
Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Yapmış olduğu düzenlemeler ve kripto para sektöründeki sesi ile piyasanın en etkili devletlerinden biri olmaya devam eden Güney Kore, şimdi ise dijital para testi için bir pilot program başlattı.

Pazartesi günkü haberleri açıklayan Kore merkez bankası, programın geçen ay başlatıldığını duyurdu. Bu programın Aralık 2021’e kadar devam edeceğini belirtti. 22 aylık program, kripto para birimi oluşturmak ve yayınlamak için gerekli teknik ve yasal hükümleri tanımlamayı amaçlıyor.

Teknik açıdan, Kore merkez bankası dijital para birimi tasarımını, CBDC’nin bir çalışma yöntemini ve blockchain teknolojisinin uygulanmasının mümkün olup olmayacağını tanımlar.

Yasal açıdan, program CBDC’yi getirirken beklenen yasal sorunları analiz edecek. Buna göre de Kore Bankası Yasası için özel bir değişiklik planı hazırlayacaktır.

Pilot program neler içeriyor?

  • CBDC tasarımı ve gereksinimleri tanımı 5 ay sürecek. (Mart 2020 – Temmuz 2020 tarihleri arasında)
  • Teknoloji incelemesi de 5 ay sürecekmiş. (Nisan 2020 – Ağustos 2020 tarihleri arasında)
  • İş süreci analizi ve danışmanlığı süreci ise 4 ay gibi bir zaman alacak. (Eylül 2020 – Aralık 2020 tarihleri arasında)
  • CBDC pilot sistemi yapımı ve testi de en uzun süren aşama olacaktır. 12 ay zaman istenen kısım ile tamamlanması planlanıyor. (Ocak 2021 – Aralık 2021 tarihleri arasında)

Kore Bankası ilk defa bu konuyu Aralık 2019’da dile getirmişti. Merkez bankası ise, CBDC’leri incelemek ve diğer ülkelerin dijital para birimi girişimlerini analiz etmek için uzmanlar tuttu. Kadrosunu oluşturma çabası içine girmişti. Sonunda etkili bir kadro oluşturduklarını kamu oyu ile paylaştılar.

Aslında bu kararın altında yatan güçlü bir neden de fiziksel paraların salgın hastalık, mikrop ve virüs gibi etkenleri taşıdığı gerçeğiydi. Kripto paraların sağlık açısından daha önemli olduğu artık bir gerçek.