En İyi 4 NFT Marketi ve Pazar Payları

Puan Verin

NFT Marketi, kriptopara endüstrisinin 2020 yılında parlamaya başlayan ve gelecek vadeden sektörü olmaya devam ediyor.

En iyi 4 NFT pazarına (marketine) bakmadan önce, NFT’nin ne olduğunu kısaca açıklamakta fayda olacaktır.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

NFT Nedir? Ne Demek? 

NFT, bir kriptoparanın sahipliğini kanıtlayan ve nadirliği veya kıtlığını onaylayan teknolojidir. Blok zincirinde yer alan bir belirteç olarak bu teknolojiye farklı bir ses ve nefes olmuştur. NFT’ler değiştirilemez token olarak tanımlanır. Bu durum, dijital varlıkların her birinin kendine özgü bir şekilde benzersiz olduğu anlamına gelir. NFT’lerin her birinin tıpkı bir evin adresi veya bir araba tescil numarası gibi kendi kayıt numarası vardır. Bu olay onları değiştirilemez ve eşsiz kılıyor.

En İyi NFT Marketlerini İnceleyelim

En iyi NFT pazar yerleri, son zamanlarda adından çokça söz ettiren ve kullanıcı kitlesi açısından en popüler olanları aşağıda listeledik.

1. OpenSea

OpenSea, kriptoparalar için ilk ve en büyük eşler arası NFT pazarıdır. Bunu blok zinciri pazarının eBay’i olarak düşünebilirsiniz. Teklifte koleksiyonlar, oyun öğeleri ve blok zinciri ile güvence altına alınan diğer sanal ürünler var. Bu eşyalardan herhangi birini dünyanın herhangi bir yerinden satın alabilir veya satabilirsiniz. Ayrıca takasta edebilirsiniz. OpenSea şu anda kullanıcıların sahip olduğu dijital ürünler için en geniş kategori yelpazesine sahiptir. Şu anda 4 milyondan fazla ürüne sahip ve toplam aylık ziyaretçi kitlesi yaklaşık 13 milyondur.

opensea nft market
Kaynak: OpenSea

2. Rarible

Rarible sadece bir NFT satış veya takas sitesi değil aynı zamanda NFT’lerinizi oluşturabileceğiniz bir mağazadır. Kullanıcıları dijital görüntü veya hareketli grafik gibi sahip oldukları içerikle Rarible üzerinden NFT satışı oluşturabilirler.

Satıcılar tek bir görüntü için birden çok NFT oluşturabilir. Bu da birden çok satışın yapılabileceğini gösteriyor. Ayrıca sanatçılar ömür boyu yeniden satışlarda alacakları bir yüzde belirleyebilirler. Aylık ortalama 7 milyondan fazla ziyaretçiye sahiptir. MetaMask veya Zapper gibi sitelerden bile daha fazla kullanıcısı var.

rarible nft market
Kaynak: Rarible

3. Hoard

Hoard, Ethereum kullanan oyunculara gerçek sahiplik yapan ilk blok zinciri oyun platformudur. Kullanıcıların oyun içi öğeler, dijital sanat, alan adları ve daha fazlası gibi NFT’lerini takas etmesine, satın almasına, satmasına, ödünç vermesine veya kiralamasına olanak tanıyan geniş bir markettir.

Pazar payı OpenSea ve Rarible kadar büyük değil ama bu marketinde geleceği parlak görünüyor.

hoard-market-nft
Kaynak: Hoard

4. SuperRare

SuperRare, Pixura İcra Kurulu Başkanı John Crain ve Pixura Baş Ürün Sorumlusu Jonathan Perkins tarafından kurulan kripto varlık sanatının yaratılmasını ve toplanmasını destekleyen sosyal bir platformdur. SuperRare, başlangıcından bu yana sanatçılarla birlikte çalışıyor ve sanatçıların ile koleksiyoncuların ihtiyaçlarını dinlemeye büyük önem veren bir markettir.

Aylık ortalama 3 milyondan fazla ziyaretçiye hizmet veren bir kriptopara NFT pazarına sahiptir.

superrare nft market
Kaynak: SuperRare