Bitcoin ve Ethereum almanın zamanı geldi mi?

Puan Verin

Bitcoin ve Ethereum Mayıs ayındaki düşüşe benzer bir düşüş ile karşı karşıya kaldı. Para piyasasında yaşanan uzun vadeli yükselişin yapısını kırdığı ve büyük bir düşüşe geçtiği bilinmektedir. Bitcoin piyasası için yükseliş düşüncesi uygulansa da beklenen sonucun alınmayacağı belirtilmektedir. Yazımızın devamında Bitcoin ve Ethereum piyasası için alım fırsatı olup olmayacağını değerlendireceğiz.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Bitcoin ve Ethereum

Bitcoin ve Ethereum piyasası 24 saat gibi kısa bir süre içerisinde hızlı bir düşüş yaşadı. Bitcoin piyasası 55 bin ile 60 bin dolar arasında bir Aralıkta sabit işlem görüyordu. Yaşamış olduğu hareketlenme ile 2,2 milyondan fazla Btc ile yüksek Btc içermesinden kaynaklıdır. Bu belirsizlik Aralık ayında kripto para tarafından pek tutunamadı. 42 bin dolara kadar düşüş yaptı. Kripto para şuan 48 bin ile 50 bin doların altında şuan piyasanın genel yapısına baktığımız zaman dibe vurmadığını görüntülüyoruz.

Piyasada yaşanan ani düşüş sonrasında  yükseliş olduğu algısı oluştursalar da bunlar tamamen geçersiz görünüyor. Piyasada döviz girişlerinde bir düşüş durumu yaşandığı bilinmektedir. Ancak yükseliş söylentileri için geçerli bir durum söz konusu değildir. Fiyat çizgileri yeniden şekillenmeye başlarken yükselişe dahil hiç bir izlenim bulunmuyor.

Bitcoin ve Ethereum için farklı bir düşüş evresi zamanı mı geldi?

2021 yılının 4. çeyreğinin başlarında Bitcoin için 100 bin dolar bandına, Ethereum için ise 10 bin dolar bandına yaklaşması tahmini olarak beklemektedir. Tüm zamanların en yüksek seviyesine görmüş durumda yaşanan düzeltme evresi kapsamlı bir düşüşe yol açmış durumdadır. Bitcoin alt eğim desteğinden birkaç kez hareketlendiği görülmektedir. Ancak son dönemde piyasada büyük bir düşüş yaşandı. Btc de genel olarak bir düşüş yaşandığı düşünülmektedir.

Her iki model arasında da bir yükseliş sonucu olması gerekiyordu. Şuan piyasa tamamen karışmış durumda Ethereum için durum ise hemen hemen aynı gözükmektedir. Btc’ nin para çıkışı Ethereum düşüşe neden oldu. Ethereum şu anki piyasa bazında önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 4300 dolara kadar tekrar geri çekilmesi beklenmektedir. Bitcoin ve Ethereum piyasasında dipten satın alış işlemi yapmak için fiyatların birazcık daha düşmesi beklenmektedir.