Ünlü Ekonomist Rosenberg: Bitcoin Büyük Bir Balon İçinde

Puan Verin

Rosenberg Research’ün kurucusu ve baş ekonomisti David Rosenberg, Merrill Lynch şirketinin eski çalışanıydı. Ama şimdilerde ise kendi kurduğu araştırma şirketine hizmet ediyor. Bitcoin ‘in bugüne kadarki en büyük balonunda olduğunu ve 2018’e benzer şekilde uzun bir ayı piyasasına yol açabileceğini belirtti.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Bir Önceki Bitcoin Boğa Koşusunu Hatırlattı

2017’de bir önceki Bitcoin boğa koşusunun ardından meydana gelenlere benzer şekilde başka bir ayı piyasasının ortaya çıkabileceği konusunda yatırımcıları uyardı. CNBC röportajında, özellikle 30.000 doların üzerinde yeni rekorlarla sonuçlanan etkileyici gidişatından sonra Bitcoin’e girmekten kaçındığını söyledi.

Kısa bir sürede böylesine parabolik bir fiyat artışının “oldukça anormal” olduğunu iddia etti. Daha da ileri giderek bunun BTC ’nin “en büyük piyasa balonu” olduğunu dile getirdi. Rosenberg ayrıca, dijital liderin sınıra ulaştığında daha fazla token üretmek için protokolün değiştirilebileceğini söyleyerek şimdiye kadar var olan maksimum 21 milyon coin arzını sorguladı.

“Merkez Bankası eninde sonunda kriptopara birimlerinin pazar payını devralacak!”

Hükümetlerin herhangi bir balon patlatmaktan sorumlu olmadığını belirtmesine rağmen, merkez bankası dijital para birimlerinin eninde sonunda kriptopara birimlerinin pazar payını devralacağını düşünüyor.

Bitcoin ‘in 2017’deki son boğa döngüsüne biraz benzer performans gösterdiğini açıkladı. Balon patladığında, kriptopara birimi 2018’de bir yıllık ayı piyasasına girmişti. Aynı senaryonun tekrarlanmasından endişe duyduğunu belirtti.

David Rosenberg. Kaynak: CNBC

Rosenberg’in yatırım planı sorulduğunda ise hisse senedi ve BTC satın almayı hedeflemek yerine, “havalı olmayan ve çok fazla yetişme potansiyeli olan” alanlara yatırım yapmayı düşünüyor. Kamu hizmetleri ve enerji sektörü gibi alanlara yöneldiğini söyledi.