Petrol, altın ve borsaların düşüşü ile Bitcoin artar mı?

Puan Verin

Emtia ve diğer değerli varlıkların düşüşü ile Bitcoin artar mı ? BTC ‘nin diğer varlık enstrümanlarına karşı bir korelasyonu var. Fakat küresel krizin boyutu, türü ve bazı etkenleri kripto paralarda farklı etki yaratabiliyor

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!
  • S&P 500 son 3 yılın en düşük seviyesini gördü.
  • Petrol fiyatları ise 18 yılın en düşük seviyesinde fiyatlandı.
  • Altın da düşüş devam ediyor.
  • Bist100 de ciddi düşüş var.
  • Bu durumlar yaşanırken, Bitcoin kaçış noktası olabilir mi?

Hisse senedi ve petrol piyasaları, yatırımcıların COVID-19 salgını yüzünden nakit para kazanmak için acele etmiş olmaları, Çarşamba günü düşüşlerini yeni seviyelere indirdi. Peki bu durumda Bitcoin artar mı ? BTC son bir kaç hafta boyunca borsa ile çarpıcı bir korelasyon gösterdi. 5100 dolar olan destek seviyesinde tutunmaya devam etti. Borsalarda, altında, petrolde ve diğer varlıklarda düşüşün devam etmesine rağmen BTC ise bugün %3 kazancın üstüne çıkmayı başardı.

S&P 500 son 3 yılın en düşük seviyesinde ve petrol fiyatları ise 18 yılın en dip fiyatını gördü

Bitcoin’in performansının sıklıkla ABD borsalarını temsil eden Dow ve S&P 500 endekslerini takip ettiğine dikkat çektik. Bununla birlikte, en büyük kripto para birimi geçen Cuma’dan bu yana yatay hareket etti. Geleneksel varlıkların kaydettiği önemli kayıplar arasında olağandışı istikrar gösterdi.

Şöyle detaylı bir bakış attığımızda S&P 500, Şubat 2017’den beri en düşük seviyeyi güncelleyerek 6:35 PM UTC’de neredeyse %8 düştü. Başka yerlerde Dow Jones, Kasım 2016’dan bu yana yaklaşık %10’luk en düşük seviyeye geriledi. Her iki endeks de Şubat ayının en yüksek seviyelerinden yaklaşık %30 değer kaybetti.

Petrol piyasası da tekrar gerileme kaydetti. Şu anda 18 yılın en düşük seviyesine ulaşmış vaziyette. Brent vadeli işlemlerinin yazım anında %11’in üzerinde gerilemesi yaşanırken, WTI vadeli işlemlerinin %22’nin üzerinde bir düşüş yaşadığı gözlendi. İki ham marka şu anda sırasıyla 25.40 dolar ve 21.28 dolardan işlem görüyor. Suudi Arabistan, Rusya’ya karşı etkili bir fiyat savaşı ilan ettikten sonra OPEC + ittifakını feshederek petrol fiyatları düşmeye başladı. Dünyanın en büyük petrol üreticisi, petrol talebinin düştüğü bir dönemde resmi petrol satış fiyatlarını düşürdü ve üretimi artırdı.

Altın da düşüş devam ediyor

Altın, bir kez daha Trump yönetiminin Wall Street’i sakinleştirme girişimlerinin başarısız bir kurbanı oldu. Dow 20.000 puan seviyesinin altına düştüğünde yatırımcılar nakit toplamak için tasviyelerine devam ettiler. Hal böyle iken değerli metal 1.500 dolar seviyesinin altına geriledi. Gün içinde yüzde 2,5 seviyeinde kayıp ile dikkat çekti.

BİST 100 1,38% değer kaybetti

Türkiye’nin hisse senedi piyasalarına baktığımızda ise Çarşamba kapanışın da yine düştü. Metal Ürünleri & Makineler, Spor ve Bankacılık sektörlerindeki hisselerin düşüşüyle bu durum gerçekleşti. İstanbul borsasının kapanışıyla BİST 100 %1,38 geriledi. Bu haliyle de 6 ayın en düşük seviyesini görmüş oldu.

Bu durumlar yaşanırken, Bitcoin kaçış noktası olabilir mi?

Bitcoin son 24 saatte %1.5’in üzerinde düşüş gösterdi. Kripto para birimleri lideri bugünün pazar katliamına karşı çıksa da, yarın veya önümüzdeki günlerde yeni düşüşleri test edebilir. Çünkü paniğin bir tabanı yok gibi görünüyor. Bu piyasanın karşılaştığı en büyük sıkıntı yani volalite panik yönlü olmasıdır.

Koronavirüs vakalarının sayısı sadece son iki haftada iki kattan fazla artış ile 200.000’i aştı. Hükümetler seyahat yasağı uyguluyor ve tüm endüstrilerin acı çekmesine neden oluyor.

Panik pazarları daha da sıktığında Bitcoin’in güvenli bir sığınak olup olmayacağı hala netlik kazanmış değil. BitMEX’te, 27 Mart ve 26 Haziran vadeli işlemler 5.200 doların üzerinde işlem görüyor ve bu da yatırımcıların hala bu noktada güvende olduklarını gösteriyor.

Ancak, kesin olan tek şey şu anda hiçbir şeyin güvenli olmadığıdır. Yine de, Bitcoin yeni düşükleri test etmek üzereyken bile, panik gittiğinde geri dönen ilk varlık olacak. Bu, şimdi indirimli fiyattan alabileceğimiz anlamına gelir.