Kingold vakasından sonra Bitcoin bir kez daha güvenli liman oldu

Puan Verin

Çin’deki yetkililer, 20 milyar Yuan (2,8 milyar dolarlık) bir sahtekarlığı yakaladılar. Dünyadaki en önemli altın işleme şirketlerinden biri olan Kingold, 20 milyar yuan (yaklaşık 2.82 milyar dolar) değerinde kredi temin etmek için 83 ton sahte altın teminatlandırdığı iddiası ile karşı karşıya.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Bitcoin (BTC), Altına nazaran daha çok denetlenebilir durumda !

Kripto hedge fonu Parallax Digital’in genel müdürü olan Robert Breedlove, dava ile ilgili çarpıcı konulara değindi. Bitcoin’i altına göre daha denetlenebilir bir varlık olarak öne sürdü. Bu aldatmaca, Çin’in en büyük altın işleme şirketlerinden biri olan Kingold’u dünya ekonomisindeki en önemli haberlerden birine taşıdı. Nikkei Asian Review Pazartesi günü, Nasdaq listesindeki şirketin China Minsheng Trust Co. Ltd ve diğerlerinden 2.82 milyar dolar borç aldığını bildirmişti. Karşılığında kredileri altın külçelerle teminat altına aldı. Ve bu durumun peşine düşen Çin yetkilileri ise inanılmaz bir olaya şahit oldular.

Borçlarını ödeyemediği için bu yola başvurmuş

Kingold borçlarını zamanında ödeyemedi. Borç verenlerden biri olan Dongguan Trust Co.Ltd, yatırımlarını karşılamak için altın teminatını tasfiye etmesini sağladı. Tabi bu adımdan sonra anlaşıldı ki işin içinde rezil bir olayın döndüğü olmuş. Şubat ayı sonunda bu altın külçelerin yaklaşık 83 tonunun yaldızlı bakır alaşımı yani tamamen sahte olduğu ortaya çıktı.

Minsheng Trust, yetkililerin Kingold’un altın kasetlerini denetlemesi için mahkeme emri çıkardı. 22 Mayıs’ta Minsheng Trust’ın gözaltında tutulan sarı metal çubukların bakır alaşımı olduğunu belirten test sonuçları geri döndü. Bu neredeyse 2 milyar dolar değerinde sahte altın teminattı olduğunu doğruladı.