Fed ‘in faiz kararı Bitcoin ‘i etkiler mi?

Puan Verin

Bu akşam 21:00 itibariyle açıklanması beklenen Fed faiz kararı sonrasında Bitcoin ’nin herhangi bir tepki verip vermeyeceği merak konusu. ABD merkez bankası geçen Temmuz ayında 25 baz puanlık indirim yapmış ve yıllar sonra faizde indirime gitmişti. Bu indirimle beraber bu sene ek 3 faiz indirimine de gidileceği tartışılmaya başlandı.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Fed kararı Bitcoin’i etkiler mi?

Analistler ve bazı piyasa gözlemcileri, yapılacak yeni bir faiz indiriminin BTC’de yukarı yönlü bir harekete neden olacağını söylüyor. DeVere Group CEO’su ve aynı zamanda kurucusu olan Nigel Green, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, en büyük sanal para olan BTC’nin, Fed faiz oranlarının indirilmesinden sonra güçlü şekilde satın alacağını savunuyor. Aynı zamanda faiz indiriminin parayı elde tutmaya dönük olan teşvikleri azaltacağını söyleyen Green, bu indirimlerin yüksek enflasyona neden olarak gerçek para birimlerinin satın alma gücünü düşüreceğini de belirtiyor. Bu durumda BTC başta olmak üzere diğer kripto paralar daha cazip hale gelecektir.

Nigel Green bu düşüncelerini paylaşırken, yakın zamanda BTC’nin 15 bin dolara yeniden çıkabileceğini düşünüyor.

Fed’in sınırsız para basımıyla ilgili açıklamalar yapana gazeteci Max Keiser ise BTC’nin 100 bin dolara kadar çıkacağını söylüyor.

Yapılan pek çok açıklama sonrasında BTC ile ilgili yükseliş beklentileri olduğunu belirten analistler, bu gece itibariyle BTC fiyatlarındaki değişimleri takip edebileceklerini düşünüyor. Elbette yatırımcılar da Fed’in faiz kararını merakla beklerken BTC’deki dalgalanmanın ne zaman sona ereceğini araştırıyor. Aslında bu tür araştırmalarla beraber Bitcoin’in genel piyasa durumunu kontrol ederek analiz grafiklerine yoğunlaşmak çok daha mantıklı. Çünkü BTC elbette dünya piyasalarından çok çabuk etkilenerek değişime uğruyor. Tüm bu durumlar BTC’deki yükseliş trendinin yeniden başlayabileceğinin bir işareti olabilir.

Bitcoin Ne Kadar?

25.09.2019 tarihli Bitcoin fiyatı %11,18 düşüşle 8,403 dolardan işlem görüyor. Bu hafta sürekli düşüşle piyasada dikkat çeken Bitcoin ile beraber diğer kripto paralarda da ciddi bir düşüş söz konusu. Tüm bu nedenlerden ötürü Fed’in faiz kararı sonrasında BTC’deki yükseliş beklentisinin diğer sanal paraları da canlandıracağı düşünülüyor.