Bitcoin Yeni Yıla 40.000 Dolar Olarak Girebilir

Puan Verin

Uzman analistlerin görüşüne göre, kriptopara piyasası yukarı doğru bir yön seçerse, Bitcoin fiyatı şiddetli bir boğa koşusuna yönelebilir.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Noel rallisinin bu ivme ile devam etmesi halinde kriptopara birimi yatırımcı analistlerine göre Bitcoin 40.000 dolara kadar çıkabilir.

Bitcoin yeni yıla nasıl girecek?

Bitcoin fiyatı yeni yıla girmeden önce rekor seviyelere çıkarak 28.288,84 doları gördü. Ve ardından 26 bin dolar ile 28 bin dolar arasında fiyatlanmaya devam etti. İzlediği bu yolun grafiği PlanB’nin paylaştığı “BTC S2FX Model” ini andırmaya devam ediyor.

Bitcoin S2FX Model Grafigi
BTC S2FX Model

Bu boğa koşusunun nedenleri bazı faktörlere dayandırılsa da asıl neden olarak görülen bir durumdan bahsedebiliriz. Kriptopara piyasasının yıl boyunca gördüğü kurumsal ilgi onu yukarı doğru cazibeli harekete meyillendiriyor. 2017 boğa koşusu sırasında, yatırımcılar genelde bireysel tüccarlardı. Ve perakende yatırımı ralliyi yönlendirmişti. Bununla birlikte, mevcut ralli Grayscale ve MicroStrategy gibi firmaların, yönetim altındaki varlıklarına önemli miktarda Bitcoin ve kriptopara birimi ekledikleri yeni kurumsal benimseme dalgasıyla hareket etti.

Kriptopara birimi analisti Michaël Van De Poppe’ye göre, Bitcoin başka bir dalgaya çarparsa, kriptopara biriminin fiyatı 40.000 ABD Doları’nın üstüne çıkabilir. Bitcoin bir sonraki direnç bariyerini aşabildiği takdirde ise yükselişi kaçınılmaz olacaktır. Yakın gelecekte muazzam bir boğa koşusu bizi bekliyor olabilir.

Twitter: Michaël Van De Poppe

BTC için bir çok analistin grafiği her gün her saat hatta her dakika dünya çapında analistlerce ve yatırımcılar tarafından paylaşılıyor. Bu paylaşımların öne çıkanlarını incelediğimizde, umutların büyük olduğunu görebiliyoruz. Başından beri John McAfee’nin tahmini 500 bin dolardı mesela, hatta daha sonra bu seviyeyi revize ederek 1 milyon dolara çıkarmıştı. Yine The Moon’a göre ilk hedef 100 bin dolar sonrasında ise iddiaalı çıkışı olan 1 satoshi 1 doları hatırlatmak isteriz.

The Moon

Ünlü yatırımcı ve girişimci Tim Draper’ın son paylaşımı ise 250 bin dolar tahmini oldu. Hatta dün Bitcoin tahminleri kervanına son olarak Guggenheim Investments’ın CEO’su Scott Minerd ‘de eklendi. Minerd’a göre dijital altının hedefi 400.000 doları.

Bitcoin, yükselmeden önce sert düşecek uyarıları

Görüşler her zaman aynı değil. Karamsar ve değişik analizleri olan yatırımcılar veya ekonomistlerde bulunuyor. Mesela, Kanadalı yatırımcı ve televizyoncu Kevin O’Leary, Perşembe günü CNBC’den Squawk Box ile yaptığı röportajında lider kriptoparayı değerlendirdi. Çarpıcı bir iddiaa da bulundu. Ve konuşmasında en dikkat çeken cümle şu oldu:

kevin oleary yatirimci ve televizyoncu
Televizyoncu ve yatırımcı

“Bitcoin %2000 daha yükselecek olsa bile, kurumsal müşteriler için tamamen alakasızdır.”

— Kevin O’Leary

O’Leary: Açık konuşayım.. Ben yıllardır bir kriptocuyum

O’Leary, bitcoin hakkındaki fikrini “gerçek bir para birimi olmadığı” yönünde nitelendirdi. Ona yatırım yapmaya ve muhtemelen daha fazlasını almaya değiştirip değiştirmediği soruldu. Shark Tank yıldızı, “Açık konuşayım.. Ben yıllardır bir kriptocuyum” diye cevap verdi. Yani aslında mantıklı bir yatırım aracı olarak görmesede yatırım yapanlardan biridir.

Bir de Bitcoin’in büyük boğadan önce sert düşeceği yönünde uyardı.,

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Bitcoin Hakkında

Serbest piyasa verilerine göre 1 Bitcoin fiyatı 1,986,374.24 TL’den alıcı bulabiliyor. Amerikan Doları (USD) para birimi karşılığı ise $ 61,180.39 ediyor. Avro (Euro) karşılığında 1 BTC satın almak isterseniz de 57.328,10 ‘dan alım yapabilirsiniz.

Bitcoin (BTC) Nedir?

Bitcoin, 2008 tarihli bir teknik incelemeye göre Satoshi Nakamoto takma adını kullanan bir kişi veya bir grup insan tarafından tanımlanan merkezi olmayan bir kriptopara birimidir. Ocak 2009’da piyasaya sürülmüştür. 2010 da ise ilk borsa arzına açılmıştır. Ve ilk ürün satın alma işlemi yapılmıştır. Laszlo Hanyecz, toplamda $25 değerinde iki pizza karşılığında Londra’ya 10.000 BTC gönderir ve BTC’nin hikayesi başlar. “Tüm detayları ile Bitcoin tarihi” adlı makalemizi okuyabilirsiniz.