Bitcoin teknik analizi: BTC/USD paritesinde artış devam ediyor

Puan Verin

19 Aralık 2020 Bitcoin teknik analizi için BTC/USD paritesinde trend analizleri gerçekleştirdik. Artış için sinyaller daha güçlü durmaya devam ediyor.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Bitcoin güncel teknik analizi

Gelelim Bitcoin için yaptığımız teknik analiz grafiğine.. Grafiği incelediğimizde ilk dikkatimizi çeken şey BTC/USD paritesinde Bitcoin’in 20.700 dolar seviyesine olası bir test öngörümüz bulunmaktadır.

Bitcoin/Dolar Range Bound’da ve yükseliş eğiliminin de başlangıcı bekleniyor. Fiyat, dinamik destek olarak çalışan 21 günlük WEMA’nın üstünde ve RSI göstergesi 72 seviyesindedir.

Sırasıyla Hedefler

TP1= $23788.00
TP2= $24647.00
TP3= $25400.00
TP4= $26121.00
TP5= $28483.00

Bitcoin analiz grafiği

Bitcoin / Dolar Paritesinde olası tüm hareketlerin trend çizimi by Kriptoparalar on TradingView.com

Yatırım yapmadan önce bilmeniz gereken bir bilgi !

3 yıl aradan sonra lider kriptopara Bitcoin, tarihi rekorunu iki gün önce (17 Aralık 2020) de $23.642,66 olarak yeniledi. BTC ‘nin fiyatı şu anda 23.000 dolar civarında güzel bir şekilde konsolide oluyor. Yukarı yönde ilerleme olasılığı teknik açıdan güçlü duruyor. Ancak yatırımcı ve ilgi duyanlara dikkat etmesi gereken önemli bir konudan bahsedeceğiz. Dijital altın için potansiyel bir tehlikeden bahsetmeden geçemeyeceğiz. Yatırımcıların, özellikle HODL yapanların bu piyasaya ilginç bir bakışı bulunuyor.

Peter Schiff: Yatırımcılar, 57 yaşında deneyimli birinin tavsiyesindense, hiç işi olmayan 18 yaşında birini dinliyorlar !

Evet, bu sözleri söyleyen ünlü yatırımcı ve Euro Pasific Capital ‘in CEO ‘su Peter Schiff ‘e ait. Twitter üzerinden yaptığı geniş çaplı bir ankete istinaden sarf ettiği bu sözler oldukça ilgi çekiciydi. 80 bin kişinin üzerinde bir katılımla gerçekleştirdiği anketi şöyleydi;

Benim tavsiyeme rağmen oğlum Spencer, Bitcoin ‘e daha fazla yatırım yaptı. Siz olsaydınız kimin tavsiyesine uyardınız? 30 yıldan fazla bir süredir yatırım uzmanı olan 57 yaşında deneyimli bir yatırımcı / işletme sahibi mi? Yoksa hiç işi olmayan 18 yaşında bir üniversite birinci sınıf öğrencisi mi?

Peter Twitter Anketi

82.906 kişinin cevabı ile sonuçlanan ankette, katılımcıların %81,3 ‘ü “The Kid” yani hiç işi olmayan 18 yaşında bir üniversite birinci sınıf öğrencisini dinlerim demişti. Kalan %18,8 dilimine girenler ise diğer seçeneği işaretlemişler.

Peter Schiff

Şimdi bu ankete göre yatırımcıların azımsanmayacak bir kısmı HODL yapmakta ve tavsiyelerini de piyasa bilgisi pek olmayan kişilerden tedarik etmekte. Bilinçli olmayan yatırımcı kitlesinin piyasada oluşacak dalgalanmlara karşı hareketleride yüksek volaliteye neden olabilir. Olurda destek bölgesini test ettiği sırada bu tarz kitlelerin korkusu büyürse satış baskısı oluşur. İşin tuhaf yanı ise bu kitle eninde sonunda FOMO ya kapılıp alımların güçlenmesine de neden oluyorlar.