Bitcoin, tarihi seviyede

Puan Verin

Bitcoin (BTC), fiyatı bugün tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Kripto varlıkların amiral gemisi olan Bitcoin 20 bin doları geçti.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Bu yılki boğa piyasası ile 2017 rallisini yönlendiren spekülatif çılgınlık arasında paralellikler kurmak kolay. Bitcoin’in temelini oluşturan temeller bugün sadece birkaç yıl öncesine göre çok daha güçlü.

2017’den farklı yükseliş

Bitcoin’in bu yıl yeniden yükselişini değerlendirecek birçok ölçüm olsa da, en baştan başlamakta fayda var. 2017’den farklı olarak, bugün yatırımcılar net bir amaçla Bitcoin biriktiriyorlar. Dijital para biriminin enflasyona karşı bir koruma olarak etkinliği, özellikle para politikasını anlayan anlayışlı yatırımcılar arasında daha geniş bir ana akım benimsemeye yol açıyor.

Başlangıcından bu yana Bitcoin, diğer tüm varlıklardan daha üstün bir değer deposu oldu. Mayıs 2020’deki deflasyonist yarılanma olayı, Bitcoin’in kıtlığını her zamankinden daha geniş bir kitle için vurguladı.

2020 boğa piyasası…

Kripto analiz firması Chainanalysis’in geçen ayki değerlendirmelerine göre, Bitcoin için fiyat para birimini boşaltmak isteyen ilk Bitcoin alıcıları mevcut talebin çoğundan sorumludur. Bitcoin’in yükselişinin esas olarak perakende spekülasyonu tarafından yönlendirildiği 2017’den farklı olarak, 2020 boğa piyasası, akıllı paranın ellerini hesaplayan soğuk tarafından yönlendiriliyor gibi görünüyor.

Bitcoin’e kurumsal yönelim

Varlıklarına Bitcoin ekleyen kurumsal ve kurumsal isimlerden sadece birkaçı şöyle: Paul Tudor Jones , Stanley Druckenmiller, Grayscale, PayPal , Square, MassMutual, MicroStrategy , Ruffer Investment Company. CNBC’den Mad Money’nin ünlü TV kişiliği Jim Cramer bile 18.000 doların altındaki son Bitcoin düşüşünü satın aldı. Bu tür isimler, Bitcoin’in 20.000 $ ‘a yükselişinin arkasındaki ana katalizörün FOMO veya kaçırma korkusu olduğu 2017’deki perakende odaklı coşkusunda yoktu. 2020 boğa piyasası ile 2017’de ondan önceki piyasa arasındaki bir diğer çarpıcı fark, likit olmayan cüzdanlarda tutulan Bitcoin miktarıdır.

Likit olmayan cüzdanlar…

Chainanalysis, yatırımcı tarafından tutulan Bitcoin olarak da adlandırılan likit olmayan cüzdanları, şimdiye kadar aldıkları BTC’nin yüzde 25’inden daha azını gönderen cüzdanlar olarak tanımlıyor. Bu ölçüyü kullanarak, likit olmayan cüzdanlar şu anda kayıp olarak nitelendirilmeyen 14,8 milyon BTC’nin dörtte üçünden fazlasını (% 77) temsil ediyor. Chainanalysis, bu miktarın “beş yıl veya daha uzun süredir mevcut adresinden taşınmadığını” söylüyor. Firmanın açıklamasına göre, talep arttıkça alıcılara yalnızca 3,4 milyon Bitcoinlik bir havuz bırakıyor. Yatırımcı Bitcoin miktarı, fiyatların en son zirveye ulaştığı 2017 sonundan bu yana çarpıcı bir şekilde arttı. Başka bir deyişle, yatırımcılar hızlı kar elde etmek için BTC’yi satın alıp tutuyorlar.

Aktif adreslerin istikrarlı büyümesi, en az 0.1 BTC tutan cüzdanlar

Veri sağlayıcısı Glassnode’a göre, Bitcoin ağ aktivitesinin BTC fiyatı ile zirve yaptığı 2017’den farklı olarak, benzersiz aktif adreslerin sayısı son iki yılda istikrarlı bir şekilde arttı. Kasım ayında yaklaşık 19,6 milyon adres Bitcoin gönderdi veya aldı, bu da şimdiye kadar kaydedilen en yüksek üçüncü aylık toplamı işaret ediyor. Glassnode’dan alınan veriler, bu yılın Haziran ayına kadar rekor sayıda yatırımcının en az 0,1 BTC tuttuğunu da ortaya koyuyor. Cointelegraph’ın bildirdiği gibi, Nisan 2019’dan bu yana 2,75 milyondan fazla adres sürekli olarak bu miktardan fazlasını tutuyor.