Bitcoin son 17 ayın zirvesini yaşadı

Puan Verin

En değerli kripto para olan Bitcoin için kazanlar kaynamaya devam ediyor. Bir çok analist ve yorumcunun yerden yere vurduğu kripto varlık son 17 ayın en yüksek seviyesi olan 13 bin 800 doları gördü.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Peki bu engel tanımayan artışın nedeni nedir?

Yaklaşan halving (yarılanma) olayı, bir çok noktada açılan Bitcoin ATM hizmetleri, teknik analizlerin artışı öngörmesi, Facebook şirketinin kendi kripto parasını çıkarması ve Venezuela’da ki Bitcoin alımlarının tavan yapması gibi bir çok nedenin birleşmesi, sanal para Bitcoin’i tekrar güçlü bir şekilde ivmelendirmiş oldu.

Biliyorsunuz daha önce Facebook ve Google kripto paralar ile ilgili reklamlara yasak getirmişti. Ve bu durum piyasaya direkt yansımıştı. Hatta bilançosu çok ağır olmuştu. Fakat daha sonra kalkan yasaklar ve çeşitli düzenlemeler (devletlerin düzenleme girişimleri) piyasada olumlu hava yaratmıştı. Tabi öncesinde koyduğu yasağa ters bir davranış yapan Facebook kendi kripto varlığını çıkarmaya çalışınca bu piyasanın ne kadar değerli olduğu bir kez daha vurgulanmış oldu.

Peki bundan sonra nasıl bir yol çizecek?

Ünlü analist ve girişimci Tom Lee’nin 33 bin dolar tahmini güçlü duruyor gibi. Bitcoin önceki zirvesi olan 20 bin doları da alt edebilirse, 33 bin dolar fiyatı kaçınılmaz olabilir. Her ne kadar 100 bin dolar ve daha üstü tahminlerde bulunanlar olsada şimdilik ilk aşamada Lee’nin tahmini daha güçlü duruyor gibi.

Bitcoin son 17 ayın zirvesini yaşadı