Bitcoin fiyatı, 15 bin 300 dolar ile son 3 yılın en yüksek seviyesini gördü

Puan Verin

Bitcoin fiyatı, son günlerde sürekli bir artış kanalında. Bugün yükselişini artırarak, bu yıl için yeni bir zirveye ulaşmak için ilk çılgınlığını yaptı. Binance borsasının verilerine göre 15 bin doları göğüsleyerek 15.300 dolara iğne attı.

Kaynak: Tradingview

Bitcoin fiyatı, 17 Aralık 2017 rekorundan beri ilk defa bu seviyeyi gördü

Lider kriptopara için nefes kesen hikayenin başlangıcı 2009 ilk blok (Genesis Block) ile başlamıştı. İlk borsa satışı ve ilk alış veriş derken 17 Aralık 2017 tarihinde ilk tarihi zirvesini yapmıştı. Fakat daha sonra sert düşüşler eşliğinde çok kötü bir performans göstererek fiyatlanmaya başlamıştı. Öyle ki o tarihin üzerinden tam bir yıl geçmişti. Yani bu defa takvimler 15 Aralık 2018 ‘i gösterdiğinde ise Bitcoin fiyatı bu defa da zirveden düşüşünün en dibini gördü. Yine CMC verilerine göre bu fiyat 3194 dolar olarak piyasaya yansıdı.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Şimdi ise nefeslerin tutulduğu bir gidişatı, rekor fiyatlanmaları izliyor olabiliriz. Çünkü yatırımcıların heyecanla takip ettiği o tarihin üzerinden 3 yıl geçti ve şuan PlanB’nin S2FX Modeli teorisine göre o zirve hareketi tekrarlanıyor olabilir.

Altcoinler ezici bir şekilde fiyatlanmaya devam ediyor

Piyasa dominansı, söz babası BTC’nin ihtişamlı artışına maalesef Altcoinler şimdilik eşlik edemiyor. Orkestra şefi altın dijitalin sakinliği ile hareketlenmesi beklenen altlar için henüz net bir çizgi ufukta yok. Fakat bu görüşü çoğu yatırımcı ve analizden duymak mümkün. Neymiş o meşhur görüş;

“Bitcoin ‘in şahin harekleri durduğunda bu defa sahneye altcoinler çıkacaktır”

Ethereum 2.0 ‘ı duyurunca diğer altcoinlerde kımıldama oldu

Kriptopara piyasasının 2.kaptanı Ethereum (ETH), yükseltme veya güncelleme olarak ETH2 (Ethereum 2.0) ‘ı duyurunca diğer altcoinlerde yükselmeye başladı. Bazı altlar %5 ve %10 arasında hareketlendi. Fakat daha sonra lider dijital tekrar ortaya atılarak tüm altcoinlerin senfonisini bozdu.

Peki ama nedir bu ETH2 ? diyecek olursanız, hemen onuda açıklayalım. Ethereum ağına uzun zamandır planlanan bir yükseltmedir. Tüm insanlığa hizmet etmesi için ihtiyaç duyduğu ölçeklenebilirliği ve güvenliği esas alan büyük güncellemede diyebiliriz. Eth2’nin Faz 0 olarak adlandırılan ilk aşaması da 2020’de başlaması planlanıyor.