Bitcoin düşmesine rağmen, TL kurunda yükseliyor!

Puan Verin

Bitcoin dolar kurunda düşüşünü bu sabahta sürdürmeye devam etti. Paribu verilerine göre, 14 Aralık 2021 tarihinde 671 bin TL den alıcı bulurken, bugün itibari ile güne 758 bin TL den alıcı bularak başladı.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!
17 aralık 2021 btc tl grafiği
BTC/TL Grafiği

Bitcoin de düşüş sürmesine rağmen BTC/TL paritesi artıyor!

Lider kripto para birimine baktığımızda ise dün BTC/USDT paritesinde 48.480 dolar ile güne başlamıştı. Gün içinde 49.349 dolar ile en yüksek fiyatlanmasını oluşturmuştu. Fakat o fiyatından sonra dündendir düşüş yaşayan BTC, 46.900 dolardan alıcı bulmaya çalışıyor.

TL cephesinde ise büyük kayıp mevcut. Dün TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası)’nın faiz kararından sonra döviz çiftlerine karşı sürekli değer kaybeden bir Türk Lirası ile karşı karşıyayız. Merkez Bankası bu yılın son faiz kararında da indirime gitti. Yüzde 15 seviyesinde bulunan faizi 14 çekerek düşürmüş oldu. TL ise bu karar sonrasında diğer paritelere karşı değer kaybetti.

Dolar dün 15,66 TL’den kapanış yapmıştı. Güne hızlı bir giriş yaptı ve %3’e yakın bir artış yaparak 16,12 seviyesine çıktı. Bitcoin’in dolar bazında değer kaybına karşılık, Türk Lirası’ndaki kayıp daha derin olduğu için BTC/TL paritesi değer kazandı. Gün içindeki en yüksek USD/TL değeri ise 16,23 seviyesi oldu.

dolar tl grafiği 17 aralık 2021
USD/TL Grafiği