Bitcoin, 21 bin dolar için tekrar hareketlenebilir

Puan Verin

Bitcoin de günlük akümülasyonlar, sonraki adımı gibi görünen 21 bin dolar seviyesine hazırlık sinyali olarak görülüyor.

Lider kriptopara birimi Bitcoin (BTC) için henüz boğa sinyalleri sürüyor. Tam anlamıyla bir yukarı hareket mi yapacak yoksa $21.000 dolara çıkıp tekrar geri mi sarkacak yoksa bu iki senaryoyu da pas mı geçecek önümüzdeki günlerde kesinleşmiş olacak.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Bitcoin, destek ve dirençler ile uyumlu bir hareket halinde

Dijital altın sırasıyla direnç ve destek görevi gören üst ve alt trend çizgilerinin ikiden fazla teyidi ile onaylanan bir hareket çiziyor. Yükselen kanal oluşumu gibi görünen bir şeyi şekillendiriyor. Bu da akıllara PlanB ‘nin BTC için Stok-Akışı Çapraz Varlık Modeli (S2FX) ‘i getirdi. Aylık S2F ve fiyat verileri ile yapılan bir hesaplama grafiği olan bu modele uygun hareket ediyor.

Kaynak: TradingView

Başka bir kanal oluşumunun temel çizgisi ile azalan kanalın ve yükselen kanalın destek trend çizgileri bir birine yakınlaşıyor. Aslında bu durum Bitcoin ‘i daha fazla düşmekten koruyan bir davranış olarak nitelendirilebilir. Teknik olarak yükselişe geçti diyebilsekte, diğer tüm etkenler göz önüne alındığında tabiki ihtimal dışına çıkmak zor oluyor.

Yatırımcılar karlarını garanti altına almak isterlerse, düşüş derinleşebilir!

Şimdi asıl önemli olan görüşü bildirmekte fayda var. Önemli sayıda yatırımcı, karlarını güvence altına almaya karar verirse eğer, bu defada Bitcoin varsayılan fiyat tabanının altında uzun bir aşağı yönlü düzeltme riski ile karşı karşıya kalacaktır. Bir çok analist, kriptopara biriminin 16.000 dolarların ortasına düşebileceğini ön görüyor. Ancak 20.000 dolara yakın önceki yüksek seviyesine doğru büyük bir geri çekilme yaşayacağını da söylüyorlar.

Bitcoin için 16 bin dolar seviyeleri aslında riskli bir bölgedir. Bu seviyeninde aşağısına inme durumunda 14 bin dolarların ortasına doğru yapılacak yolculuğun dönüşü hızlı olabilir.

Olası senaryoların gerçekleşmesi bir yana fraktal tekrar göz önüne alındığında, BTC/USD paritesinde mevcut destek trendinin yeniden test edilmesinde kanal direncine doğru bir tersine hareket gözlenebilir. Yapacağı bu olası hareket, 21.000 dolar civarında tüm zamanların en yüksek rekorunu tazelemiş olacaktır.

Bitcoin için son zamanlarda gelişen olumlu hadiseler

156 yıllık dev bir finans şirketi olan Massachusetts Mutual Life Insurance Co ‘nun kriptoparaya yatırım yapması. Perşembe günü genel yatırım hesabı için 100 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldıklarını açıkladılar.

MassMutual’ın yaklaşık 235 milyar dolar değerinde varlığı bulunmaktadır. Bu varlığa kıyasla yaptıkları yatırım küçük görünüyor. Ancak Bitcoin ‘in daha fazla büyümesi ve güven kazandığına işaret ediyor.

Kriptopara sektörü için sembol haline gelen Amerikalı ikiz kardeşler olan Cameron Winklevoss ‘lara göre MassMutual ‘ın bu yatırımı BTC’yi 500 bin dolara taşıyacakmış.