2023’e Kadar satışları artırması beklenenen 3 Bitcoin hissesi

Puan Verin

3 Bitcoin Hissesinin 2023’e Kadar Satışları %522’den %21.551’e kadar Artırması Bekleniyor

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Başlık Özetleri

  • Bitcoin, Temmuz 2010’dan bu yana %8,000,000,000’den fazla kazanç elde etti ve bir avuç şirket büyümesinden kazanç sağlamayı hedefliyor.
  • Bu üçlünün gelir artışı potansiyeli dudak uçuklatıcı olsa da, üç şirket de ciddi risklerle karşı karşıya.

20. yüzyılın başından bu yana hisse senetleri, tahvil, altın ve diğer emtialar gibi popüler yatırım araçları arasında en yüksek ortalama yıllık getiriyi sağladı. Ancak kısa vadede, kripto para birimleri borsayı birçok kez geride bıraktı .

Sürecin başında Bitcoin ( CRYPTO:BTC ) geliyor . Piyasa değerine göre dünyanın en büyük dijital para biriminin değeri, Temmuz 2010’un başındaki 0,0008 dolardan (bir kuruşun sekizyüzde biri) artarak, madeni para başına 68.000 doların üzerine çıktı. Evde puan tutanlarınız için, Bitcoin ilk çıkışından bu yana %8,000,000,000’den fazla getiri sağladı .

Bununla birlikte, kripto para birimlerindeki bu artış – özellikle Bitcoin – aynı zamanda belirli şirketler için büyümeyi de körüklüyor. Wall Street’in fikir birliği tahminlerine göre, aşağıdaki üç Bitcoin hissesinin önümüzdeki üç yıl içinde %522’den %21,551’e kadar değişen, dudak uçuklatan satış büyümesi sağlaması bekleniyor.

Coinbase Global: 2023 yılına kadar %522’lik konsensüs satış büyümesi bekleniyor

Önümüzdeki üç yıl içinde gezegendeki en hızlı büyüyen şirketlerden birinin kripto para borsası ve ekosistem Coinbase Global’e ( NASDAQ:COIN ) liderlik etmesi belki de sürpriz değil . 2020’de 1,28 milyar dolarlık satış kaydettikten sonra Wall Street, Coinbase’in 2023’e kadar 7,9 milyar dolarlık satış yapmasını istiyor. Bu, yalnızca üç yıl içinde gelirde %522’lik bir artışa tekabül ediyor.

 Coinbase’in ticaret gelirinin çoğunu Bitcoin ve Ethereum oluşturuyor. Şirket, yeni ve mevcut müşterileri Bitcoin satın almaya veya takas etmeye yönlendirmek için esasen sosyal medyadaki vızıltılara güveniyor. Coinbase’in üçüncü çeyrekte 7,4 milyon aylık işlem yapan kullanıcıya (MTU) sahip olduğu göz önüne alındığında, ki bu geçen yılın MTU’larının üç katından fazladır, şirket yeni yatırımcılara kur yapma konusunda iyi bir iş çıkarıyor gibi görünüyor. 

Coinbase muhtemelen Bitcoin’in meşrulaştırılmasından bir miktar destek alıyor. Eylül ayında El Salvador, dünyanın önde gelen kripto para birimini ihale olarak resmi olarak yasallaştıran ilk ülke oldu. İşletmeler Bitcoin’i daha fazla kabul etmeye başlarsa ve hükümetler Bitcoin kullanımına karşı daha hoşgörülü olursa, Bitcoin’e olan talep artabilir.

Ancak, Coinbase’in sayısız zorlukla karşı karşıya olduğunu belirtmeden geçemeyiz . Örneğin, kripto aracılık alanına giriş engeli neredeyse yok. Coinbase, doğrulanmış kullanıcılar (73 milyon) ve varlıklarda (platformunda tutulan 255 milyar dolar) açık ara kripto lideri olsa da, rakip bir borsanın Coinbase’in talep ettiği ücretleri düşürmesi zor olmayacaktır. Bu ücret rekabeti, geleneksel hisse senedi komisyonculuğu ile sıfır komisyonlu ticarete yol açan şeydi.

Ayrıca, kripto para yatırımcılarının çoğu genç veya yatırım alanında yeni olduğundan, gelecek yıl alış -satış kurallarını öğrendiklerinde veya sermaye kazançları üzerinden vergi ödemek zorunda kaldıklarında bir sürprizle karşılaşabilirler . Bu, 2022’de işlem sıklığını olumsuz etkileyebilir.

Coinbase, 2023 yılına kadar inanılmaz bir büyüme için planlanmış olsa da, prim değerlendirmesini emredecek bir hendeğe sahip görünmüyor.

Riot Blockchain: 2023 yılına kadar %5,057’lik konsensüs satış büyümesi bekleniyor

Önümüzdeki üç yıl içinde göz kamaştırıcı satış büyümesi sağlaması beklenen bir diğer Bitcoin hissesi, kripto para madenciliği yapan Riot Blockchain ( NASDAQ:RIOT) oldu . Şirketin geçen yıl bildirdiği yaklaşık 12 milyon dolarlık satışın ardından, Wall Street, Riot’un 2023 yılına kadar 623 milyon dolarlık tam yıllık gelire ulaşmasını istiyor. Bu, satışlardaki %5057’lik olağan artışınız.

Bilmeyenler için, kripto para madenciliği , blok zinciri olarak bilinen bir dijital defter üzerindeki işlem gruplarını (yani bir blok) doğrulayan karmaşık matematiksel denklemleri çözmek için yüksek güçlü bilgisayarlar kullanan bir kişi veya işletmeyi içerir. Bir bloğu onaylayan ilk kullanıcı, Bitcoin için 6.25 jeton olan bir blok ödülü alır. Bu, blok ödülü başına yaklaşık 400.000 $ değerindedir.

Riot Blockchain gibi kripto madencileri için hem büyüklük hem de verimlilik önemlidir. Şirket, madencilik ekipmanı siparişi açısından 2021’de yoğun bir arıydı. Nisan ayında şirket, 42.000 S19j Antminer için 138,5 milyon dolarlık bir sipariş açıkladı ve kısa süre önce 9.000 S19j Pro madenci için 54 milyon dolarlık bir sipariş ekledi. Beklenti, Riot Blockchain’in 90.150 madencisinin tamamının 2022’nin dördüncü çeyreğine kadar çalışır durumda olması.

Şirket ayrıca daldırma soğutma teknolojisini kullanmak için agresif bir şekilde harcama yapıyor. Riot, daldırma soğutmalı madencilerin daha verimli çalıştığını, bunun da daha iyi üretim ve konu Bitcoin blok ödülleri kazanmaya geldiğinde diğerlerini yenme olasılığının daha yüksek olduğu anlamına geldiğini belirtiyor.

Bu kulağa büyük bir yatırım fikri gibi gelse de Bitcoin madencileri dünyanın en iyi dijital para birimine yatırım yapmanın en kötü yolu olabilir . Örneğin, Riot gibi şirketler inovasyondan ziyade neredeyse tamamen dış faktörlere bağımlıdır.

Ek olarak, Bitcoin blok ödülleri her dört yılda bir yarıya iner. Bitcoin fiyatı yükselmeye devam etmedikçe, getiri potansiyeli zamanla azalacaktır .

Marathon Digital Holdings: 2023 yılına kadar %21,551’lik konsensüs satış büyümesi bekleniyor

Bitcoin hisseleri arasında beklenen gelir artışının kreması , başka bir kripto para madenciliği şirketi olan Marathon Digital Holdings’ten ( NASDAQ:MARA ) geliyor . Tüm yıl satışlarının sadece üç yıl içinde yaklaşık 4.4 milyon $’dan 944 milyon $’ a fırlaması beklenirken , Marathon aslında toplam gelir artışında %21.551’e ulaşacak .

Marathon Digital ve Riot Blockchain için genişleme stratejisi, iki nokta dışında benzerdir. Birincisi, Riot madenci filosunu 2022’nin dördüncü çeyreğine kadar 90.150 adede çıkarmayı beklerken, Marathon Digital önümüzdeki yılın ortalarına kadar daha büyük bir madenci filosuna sahip olacak. Marathon’un filosu, 42.000’den fazlası teslim alınmış ve konuşlanmayı bekleyen 133.000’den biraz fazla madenciden oluşacak. Şirkete göre, dünya çapında teslimatları etkileyen bazı lojistik sorunları hafifletmeye yardımcı olmak için Ekim ayında uçak kiralamaya başladı.

Bu iki şirket arasındaki ikinci önemli fark, Marathon’un Bitcoin’i doğrudan yatırım olarak satın almasıdır. Her iki şirket de madencilik yaptıkları Bitcoin’e bağlı kalsa da, Marathon Ocak ayında 150 milyon dolarlık bir yatırım yaptı ve bu da şirkete 4.812.6 Bitcoin (token başına yaklaşık 31.168 dolar) kazandırdı. Bu satın alma işleminden bu yana Bitcoin değerini ikiye katlayan Marathon, yaklaşık 150 milyon dolarlık gerçekleşmemiş bir kazanç üzerinde oturuyor.

Ancak daha büyük filosu ve 7.453 Bitcoin (1 Kasım itibariyle) tutan güçlendirilmiş bilançosu ile bile, Marathon işini rayından çıkarabilecek bir dizi engelle karşı karşıya. Her dört yılda bir Bitcoin blok ödüllerinin yarıya indirilmesine ek olarak, kripto madenciliği alanına giriş için herhangi bir engel de yok. Kısacası, blok ödülleri zamanla azaldıkça rekabet istikrarlı bir şekilde artıyor.

Marathon, geleneksel bir iş gibi yeniliğe güvenmek yerine Bitcoin’in kuyruğunu sürerken, çok riskli bir yatırım gibi görünüyor.