Bitcoin cüzdanı (Bitcoin Wallet) nedir?

Puan Verin

Bitcoin cüzdanı ilk bakışta yalnızca Bitcoinlerinizin durduğu bir banka hesabına benzese de, kripto paraların kendine has özelliklerinden dolayı sıradan banka hesaplarından farklıdır. Bitcoin vallet, sahip olduğunuz Bitcoini kullanmanız için gerekli olan özel bir yazılımdır. Bu yazılım yalnızca Bitcoin biriktirmenize yaramaz. Bu cüzdan sayesinde Bitcoin alım satımı yapabilirsiniz.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Bitcoin, son günlerde yükselen kripto para teknolojisinin öncü ismidir. En yaygın ve en kıymetli kripto para olma özelliğini taşır. Kaynaklarının kısıtlı olmasından dolayı bu kripto paranın değeri her geçen gün artmaktadır.

Bitcoin cüzdanı, özel anahtar ve genel anahtar olmak üzere iki farklı kod barındırır. Özel anahtar, 26 ile 35 karakter arasında harf ve sayılardan oluşmaktadır. Bu şifre tamamı ile size özeldir. Özel anahtarınız sayesinde Bitcoinlerinizi başka hesaplara aktarabilirsiniz. Genel anahtar ise başkalarının size transfer yapmak için kullanabilecekleri anahtarınızdır. Genel anahtar, Bitcoin hesabınızın adresi olarak düşünülebilir.

Bitcoin cüzdanı

Bitcoin cüzdanı sayesinde, Blockchain teknolojisinde yerinizi alma şansına kavuşursunuz. Ancak bu cüzdan, Bitcoinlerinizi dolar ya da Türk lirası gibi reel para birimlerine çevirmenize olanak vermemektedir. Bitcoini reel para birimlerine dönüştürebilmek ya da reel para birimleri ile Bitcoin satın alabilmek için değişim borsası hizmetlerinden yararlanmanız gereklidir.

Bitcoin cüzdanları kendi içinde üç kategoriye ayrılmaktadır. Her bir kategorinin kendi içinde avantajları ve dezavantajları mevcuttur. Bu kategoriler Masaüstü, Kağıt ve Web tabanlı cüzdanlardır. İhtiyacınıza ve Bitcoine yapacağınız yatırım miktarına göre gerekli araştırmaları yaparak siz de kendinize en uygun cüzdan türünü seçebilirsiniz. Kağıt cüzdan gibi kimi cüzdan türleri diğerlerine göre daha güvenlidir, ancak bunlarda şifrenizi kaybetmeniz halinde Bitcoinlerinize ulaşamama riski vardır. Web tabanlı ve Masaüstü cüzdanlarda bu risk yoktur, ancak bunlar da siber saldırılara karşı daha açık cüzdan türleridir.

BTC cüzdan elde edebileceğiniz gibi aynı zamanda diğer coinler ile ilgili de cüzdan sahibi olabilirsiniz. Böylece saklama işlemi yapabilir aynı zamanda transfer işlemi de gerçekleştirebilirsiniz.