2022 Yılında takip edilebilecek 7 ilginç kripto para birimi

5/5 - (1 vote)

2021 yılı, finans piyasaları ve kripto para sektörü için çılgın bir yıl oldu. Pandemi, küresel kriz ve siyasi aktörlerde yaşanan değişiklikler, bunlardan sadece bir kaçıdır.

Kripto pazarında işler daha da çılgınlaştı. Dogecoin ( DOGE ) ve Shiba Inu (SHIB) benzeri görülmemiş seviyelere pompalandı.

Fırsatlar
dfsdsfd
T&Cs Apply
heyyo
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın

Örneğin Shiba Inu, bugüne kadar %50.000.000’den fazla kazanç elde etti. Bu, özellikle başka bir köpek temalı coinin  şöhretine dayanan köpek temalı bir coin para için benzeri görülmemiş bir getiri oranıdır.

Artık yıl sona eriyor, yatırımcılar 2022’de ne bekleyebilir? Yakın tarihin geçmesi gereken bir şey varsa, internet memlerinde temalı kripto para birimlerinin parabolik hale geldiği bir eğilim var gibi görünüyor.

Bu mem paralar, geleneksel yatırımlara kıyasla tuhaf görünse de, getiri oranları herhangi bir yatırımcı için çekicidir. Yatırımcılar bu tuhaf kripto para birimlerinin iyi zamanlandığında ne kadar karlı olabileceğini gördükleri için 2022’de meme coinler daha da önemli hale gelebilir.

Her gün piyasaya çıkan yüzlerce tuhaf kripto para birimi var ve  şuana kadar bir isim oluşturmuş olanlar muhtemelen 2022’de öne çıkacaklar. Aşağıda 2022’de izlenmesi gereken 7 ilginç kripto para birimi var (isimler çılgın olabilir, ancak potansiyel getirileri yaşamınızı değiştirebilir).

  • Euro Shiba Inu (ESHIB)
  • Floki Inu (FLOKI)
  • Rainbow Token (RAINBOW)
  • TrumpCoin (TRUMP)
  • PutinCoin (PUT)
  • Tiger King (TKING)
  • TurtleCoin (TRTL)

Yakın takibe alınması gereken ilginç kriptolar

Euro Shiba Inu (ESHIB)

Shiba Inu’nun son zamanlarda ortaya çıkan birçok tuhaf varyasyonundan Euro Shiba Inu ( ESHIB ) oldukça dikkat çekicidir . Yeni başlayanlar için, CoinMarketCap’te yeni listelendi ve bir web sitesi bile yok. İlginç bir şekilde, çok fazla yatırımcı ilgisi çekiyor ve son 24 saatte %2200 arttı.

Muhtemelen merak ediyorsunuzdur, bir web sitesi bile olmayan bir kripto para birimi nasıl bu kadar zorlanır?

Bu bir yana, Euro Shiba Inu’nun bazı ilginç tokenomikleri var. Euro Shiba Inu, Twitter hesabına bir dalıştan hiper deflasyonist ve haftada 10 katrilyon token yakmayı planlıyor. NS bir sonraki madeni para yakma tarihini 5 Aralık için planlanıyor ve amaç nihai olarak toplam arzın %50’sini yakmak.

Bir web sitesi olmayabilir ve ne elde etmeyi umduğuna dair net bir hedef olmasa da, madeni para yakma özelliği Euro Shiba Inu’yu izlemesi ilginç, tuhaf bir kripto para birimi haline getiriyor. Toplam arzın %50’sini yakmayı hedefleyen Euro Shiba Inu, Shiba Inu’yu taklit etmeye çalışıyor ve bu iyi bir şey.

Shiba Inu, toplam arzın %50’sini yakmayı asla planlamamış olabilir, ancak bu, Vitalik Buterin sayesinde oldu. SHIB, toplam arzın %50’sini Buterin’e tahsis etmişti ve nedense onları istemediğine karar verdi. Bu nedenle %10’unu bağışladı ve kalanını ölü bir cüzdana yaktı.

Toplu olarak yaptığı %10’luk bağış nedeniyle o sırada hafif bir düşüş olsa da, yanma sonunda fiyat için iyi sonuç verdi. Son zamanlarda, Shiba Inu yüzde 60.000.000’a varan yüzde artışla tüm zamanların yeni en yüksek seviyelerine ulaştı.

Euro Shiba Inu, toplam arzın %50’sini kasıtlı olarak yakarak, Shiba Inu’nun geçen yılki kazanımlarını kolaylıkla takip edebilir. Hala ilk günlerinde olduğu göz önüne alındığında, patlayıcı değer artışı fırsatı var. 24 saatten daha kısa bir sürede %2000’in üzerinde bir artış, gelecek şeylerin iyi bir işaretidir.

Ayrıca Euro Shiba Inu, sosyal medyada güçlü bir topluluğa sahip görünüyor. Euro Shiba Inu’nun henüz bir web sitesi yok; Twitter’da 17 binden fazla takipçisi var ve sayıları artıyor. Mem paralarının tuhaf dünyasında bu göze çarpıyor.

Euro Shiba Inu, haftada 10 katrilyon oranında token yakmaya devam ederse, kısa vadede göz kulak olmaya değer.

Floki Inu (FLOKI)

2020’de başlayan meme coin kültürü, gün geçtikçe daha da çılgınlaşıyor gibi görünüyor. Bir süre önce Elon Musk, Twitter üzerinden Shiba Inu köpeğine Floki adını verdiğini duyurdu. O zamandan beri, Floki’nin etrafında her türlü meme coini ortaya çıktı.

Daha ilginç olanlardan biri Floki Inu ( FLOKI ),  Elon Musk’ın köpeğinin tetiklediği dalgayı sürmek için yaratıldı. Bu, bir meme coin çıkarmak için yetersiz bir gerekçe gibi görünse de Floki Inu, Temmuz ayından bu yana %837’lik bir kazançla büyük bir başarı elde etti.

Daha da tuhafı, bu köpeklerden ilham alan meme coin, temelde daha güçlü kriptolardan daha hızlı kazanıyor. Son 24 saat içinde Floki %12’nin üzerinde değer kazandı ve yukarı yönlü ivme hızlanıyor.

Bununla birlikte, Floki Inu’yu 2022’ye girerken izlemeye değer garip bir kripto para birimi yapan başka yönler de var. Yeni başlayanlar için, uzun vadede değer büyümesini olumlu yönde etkileyebilecek gelişmeler var ve  Floki Inu, hızla büyüyen Metaverse oyun alanına da girecek. 

Bu çok önemli çünkü Play-to-Earn alanı oyun endüstrisindeki bir sonraki büyük şey. 

Facebook ve Microsoft gibi şirketlerin Metaverse’e ilgi duymasıyla bu çok büyük olabilir. Hal böyle olunca, bu alanda varlık gösteren kripto para birimleri önümüzdeki yıllarda devasa boyutlarda olabilir. 

Metaverse alanına giren birçok başka kripto oyuncusu olsa da, Floki Inu yutturmaca avantajına sahip. Bir meme coin olan  Floki’nin onu zorlayan devasa bir topluluğu var. Bu topluluk, tamamlandığında Valhalla’yı ana akıma taşımada çok önemli bir rol oynayacak. 

Temel bilgiler söz konusu olduğunda meme jetonları kulağa şaka gibi gelebilir, ancak pazarlama hype açısından kesinlikle A sınıfıdır. Bu, Floki Inu’yu 2022’de ve önümüzdeki birkaç yıl boyunca göz önünde bulundurulması gereken değerli bir tuhaf meme madeni parası yapıyor. 

Ayrıca, Elon Musk kriptoda hala çok etkili bir figür ve Floki Inu, tam anlamıyla Musk’ın köpeğinin adını taşıyor. Hal böyle olunca, Musk’tan köpeğiyle ilgili bir tweet, bu kriptoyu çok kısa sürede fırlatabilir.

Rainbow Token (RAINBOW)

Köpek temalı coinlerden biraz sıkıldıysanız, Rainbow Token’a ( RAINBOW ) göz atın .

Bu token, kelimenin tam anlamıyla gökkuşağının yedi rengi etrafında temalı. Bunun garip olduğunu düşünüyor olsanız bile, yatırımcıların çok sayıda Rainbow tokenine akın ettiğini düşündüğümüzde, izlenmesi için  iyi bir tercih gibi görünüyor.

Bu yazının yazıldığı sırada, Rainbow tokeni bir haftadan uzun süredir en çok trend olan tokenlerden biriydi. Fiyatı parabolik bir koşuda ve sadece 24 saatte bir haftada %150’nin üzerinde arttı.

Bununla birlikte, bu tuhaf coini 2022’ye girmeye değer kılan birkaç faktör var.

Bu belirteci ilginç kılan yönlerinden biri, hiper deflasyonist özelliğidir. RAINBOW, tokenleri yakmak için üç yollu bir sisteme sahiptir ve basit talep ve arz dinamiklerine dayalıdır, bu zaman içinde fiyat pompasını görebilir.

Bunun da ötesinde, RAINBOW token’ı neredeyse sürekli likidite garantilidir. Bunun nedeni, tasarım gereği, daha fazla işlem gerçekleştikçe likiditenin artmasıdır. Bu, Rainbow tokeninin hiper deflasyon sistemiyle birleştiğinde, 2022’de ve muhtemelen önümüzdeki birkaç yıl boyunca göz kulak olmaya değer.

Rainbow token’ın otonom getiri sistemi, aynı zamanda, varlıklarını büyütmek isteyen yatırımcıları çekmeye yardımcı olabilecek bir faktördür.

Tabii bunun bir de toplumsal yönü var. İster köpek ister tek boynuzlu at temalı olsun, tüm meme coinleri, toplulukları sayesinde gelişir. Topluluk güçlüyse, bir meme tokeninin zaman içinde değerinin artması için iyi bir şans vardır.

Bu metriğe göre, Rainbow token oldukça sağlam bir zeminde duruyor. Sosyal medya etkileşimi yüksek ve şimdiden Twitter’da 31 binden fazla kişi Rainbow’u takip ediyor. Topluluk hype güçlü kaldığı sürece, Rainbow tokeninin parabolik olma potansiyeli oldukça yüksektir.

Bu kripto olsa da ve işler çok kısa sürede herhangi bir yöne gidebilirken, bu kesinlikle kısa vadede izlenmeye değer garip bir kripto. Daha geniş piyasa pompaları ve meme jeton ateşi piyasayı yakalarsa, sonuçlar etkileyici olabilir.

TrumpCoin (TRUMP)

Birden fazla köpek temalı madeni paranın biraz fazla olduğunu düşünüyorsanız, siyasi kişilik temalı olanlara rastlamadınız.

TrumpCoin ( TRUMP ), güçlü bir şekilde kripto karşıtı olmasına rağmen, eski ABD başkanının adını almıştır.

Bu madalyonun büyüleyici yönü, Trump’ın ününe dayanmasına rağmen, çoğunlukla, çevresinde hala güçlü ve büyüyen bir topluluğa sahip olmasıdır.

Ayrıca, son birkaç ayda en yerleşik ve tartışmalı olarak daha ciddi kripto para birimlerinden çok daha iyi performans gösterdi.

Adının dışında, birkaç faktör bu garip kripto para birimini 2022’de göz kulak olmaya değer kılıyor.

Bunlardan biri, arkasındaki topluluğun bir kursa inanmasıdır ve bu güçlü bir olumlu göstergedir.

Bağlam için, şu gerçeği göz önünde bulundurun:Bitcoin ( BTC ) başladı ve başarılı oldu çünkü bir kurs insanları arkasından sürükledi. Finansal sistemin bozulduğuna inandılar ve bu sorunu çözmek için merkezi olmayan bir para birimi geliştirdiler.

Benzer şekilde, TrumpCoin, Başkan Trump’ın rotasına inanan insanlar tarafından yönlendiriliyor. TrumpCoin’in para toplamak istediği konulardan bazıları şunlardır: daha iyi sınır güvenliği, altyapı geliştirme ve gaziler için daha iyi yaşam standartları.

Bunların küresel olarak birçok insanda yankı uyandıran sorunlar olduğu göz önüne alındığında, TrumpCoin’in uzun yıllar boyunca piyasada olması için iyi bir şans var. Ayrıca, eğer bir ihtimal Trump 2024’te tekrar aday olmaya karar verirse, bu paraya yenilenmiş bir enerji verebilir ve onu kolayca fırlatıp atabilir.

Güçlü bir rotaya sahip özel bir topluluk tarafından yönlendirilmenin yanı sıra, TrumpCoin, tıpkı daha yerleşik kripto para birimleri gibi, onu uygulanabilir bir yatırım yapan birkaç temel metriğe sahiptir.

Örneğin, katrilyonlarca tedarik edilen meme paralarının aksine, TrumpCoin’in sınırlı toplam 18 milyon jeton arzı vardır. Bu oldukça düşük ve talep arttıkça, kıtlığın bu yönü büyük bir farkla değer kazandığını görebilir.

Trump adıyla birleştirilmiş bir para birimi olarak bu pratiklik, TrumpCoin’i 2022 izleme listesine eklenmeye değer bir kripto para birimi haline getiriyor.

Stake etme özelliğine sahip olması, fiyatının çoğu meme koinine kıyasla zaman içinde istikrar kazanması anlamına da geliyor. Oldukça spekülatif ve garip bir isme sahip olsa da, daha geniş piyasa 2022’de yükselişe geçerse, bu ortalamanın üzerinde bir yatırım getirisi sağlayabilecek bir kriptodur. Ancak, Trump tekrar aday olmaya karar verirse, en büyük koşusu 2024’te gelebilir.

PutinCoin (PUT)

TrumpCoin, güçlü ancak tartışmalı bir figürün adını taşıyan tek kripto para birimi değil. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de kendi adını taşıyan bir madeni parası var.

PutinCoin ( PUT ), Putin’e saygılarını sunan bir kripto para birimidir ve web sitesine göre onu büyük bir başarı öyküsü olarak görmektedir .

PutinCoin, dünyaca ünlü bir liderin adını kullanmanın yanı sıra, kolay madencilik özelliğini bir satış noktası olarak da kullanıyor. Kripto para madenciliği, çoğu insanın katılması için karlı ancak oldukça karmaşık bir girişimdir. PutinCoin, kripto para birimi madenciliği sürecini o kadar kolay hale getiriyor ki, PC’si olan hemen hemen herkes bunu yapabilir.

Biri borsalarda PUT satın almalı ve ardından PutinCoin’in stake cüzdanını indirmelidir.  Başladıktan sonra  %25 stake ödüllerinin tadını çıkarabilirsin.  %25 ortalamanın üzerinde bir getiridir ve madencilik sürecinin uygulanması kolay olduğu için PutinCoin yatırımcıları uzun vadede çekebilir.

Kolay bahis özelliğinin yanı sıra PutinCoin, bu kadar küçük bir kripto para birimi için oldukça merkezi değildir. Bu, büyük ölçüde, hiçbir oyuncunun yatırımcılara zarar verebilecek şekilde başarılı bir şekilde hareket etmemesini garanti eder.

PutinCoin ile ilgili tek sorun, fiyatının 2018’den beri hareketsiz olması. 2017’de ICO balonunun ardından sert bir şekilde pompalandı, ancak o zamandan beri fazla bir hareket yapmadı. 2020/21 rallisinde bile pek bir kazanım elde etmedi. Bununla birlikte, günlük işlem hacimleri yüksek olduğu için ölü bir para değil.

PutinCoin’in yol haritası dikkate alınması gereken bir şeyse, o zaman gelecek yıl göz önünde bulundurulması gereken tuhaf bir token. Yol haritasının bir parçası, Rusya pazarına odaklanan bir NFT platformu başlatmaktır. Bu gerçekleşirse, NFT alanının geçen yıl ne kadar büyüdüğünü göz önünde bulundurarak büyümeyi canlandırabilir.

PutinCoin, herkesin girebileceği türden bir kripto para birimi olmasa da, her an patlayabilecek kesinlikle iyi bir bahis. Tek gereken, daha fazla borsanın listelemesi ve yatırımcı ilgisi artabilir.

Tiger King (TKING)

Kripto para birimleri dünyasında hemen hemen her şey olur. Hiçbir şey bunu Tiger King Coin’in ( TKING ) bu yılın başlarında piyasaya sürülmesinden daha doğru yapamaz .

iger King Coin, Netflix belgeseli Tiger King etrafında temalı. Tiger King Coin’in piyasaya sürülmesi büyük bir olaydı ve Tiger King Belgeseli’ni izleyen insan sayısında artışa yol açtı.

Tiger King Coin’in etrafındaki hype oldukça güçlüydü ve hatta TKing’in Forbes Magazine’de bahsedildiğini gördü.

İlginç bir şekilde Tiger King Coin, Joe Exotic tarafından da destekleniyor ve hatta web sitesinde tanıtıyor.

Belgesel temalı bir meme madeni parası hakkında özellikle benzersiz bir şey olmasa da, Tiger King Coin, bir meme madeni parası olarak kökenlerinden uzaklaşmak için kasıtlı adımlar atıyor gibi görünüyor.

Tiger King Coin, web sitesinden gerçek dünya kullanım durumlarına sahip Dapps geliştirmek için bir platform haline geliyor.

Şimdiye kadar Tiger King, Dapps cephesinde muazzam ilerleme kaydetti. Web sitesi başına,Tiger King Coin kısa süre önce EtherLIFT ile ortaklık kurdu, reklamverenleri kripto para birimlerine daha iyi bağlayan bir kripto para birimidir.

Ortaklığın amacı, EtherLIFT’in mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmasına yardımcı olmaktır.

Tiger King’e bağlı bir diğer Dapp ise ChainChat. Bu kripto para henüz test aşamasındayken, Web 3.0 uygulamaları için şifreli bir mesajlaşma platformu olmayı hedefliyor. Web 3.0’ın web’in bir sonraki büyük evrimi olacağı düşünüldüğünde, bu Dapp uzun vadede Tiger King için büyük bir destek olacaktır.

Bu bir yana, Tiger King şimdiye kadar yol haritasındaki kilometre taşlarının çoğuna ulaştı. 2022 için yol haritasına bakıldığında, gelecek yıl TKing’in fiyatını artırabilecek birçok ilginç şey var.

Örneğin, 2021’in 4. Çeyreği ile 2022’nin 1. Çeyreği arasındaki yol haritasının bir parçası olarak, Tiger King’in ulaşmayı planladığı kilometre taşlarından biri, merkezi borsalarda listelenmektir. İşler yolunda giderse ve Binance ve Coinbase gibi kripto borsalarında listelenirse, TKING büyük bir farkla toplanabilir. Bu, geçmişte bu büyük borsalarda listelenen kripto para birimlerinin fiyatlarında açıkça görülmektedir.

Tiger King, 2022 yılının ilk çeyreğine ilişkin yol haritasının bir parçası olarak staking’i de tanıtmayı planlıyor. Pasif gelir fırsatları arayan yatırımcılarla birlikte, staking, 2022’ye giren TKING talebini artırabilir.

2022’de TKING için doğru gidebilecek çok şey var. Bu, onu 2022’de izlenmeye değer garip bir kripto para birimi haline getiriyor. Ayrıca, Tiger King Belgeseli hala Netflix’te yayınlanırken, hype faktörünün güçlü kalması muhtemel.

TurtleCoin (TRTL)

TurtleCoin ( TRTL ) bir kaplumbağa temalı olabilir, ancak oldukça ciddi bir kripto para birimidir.

Adı Dogecoin, Shiba Inu veya diğerleri kadar tuhaf olsa da, TurtleCoin’in gerçek bir faydası var. Sadece web sitesine bir göz attığınızda, bunun oldukça ciddi bir kripto olduğunu anlayabilirsiniz.

TurtleCoin, hızlı ve özel işlemlerinin yanı sıra, geliştiricilerin her türlü merkezi olmayan uygulamayı geliştirmek için kullanabilecekleri bir platforma da sahiptir. TurtleCoin ayrıca geliştiricilere kolay Dapps geliştirme için gerekli araçları sağlar.

TurtleCoin, cüzdanı olduğu için uzun vadeli yatırımcılar için de mükemmeldir. TurtleCoin, yatırımcıların TRTL’lerini çevrimdışı olarak saklayabilecekleri, kağıt cüzdan da dahil olmak üzere birden fazla cüzdana sahiptir.

Bu bir yana, TurtleCoin onu destekleyen canlı bir topluluğa sahip. Twitter gibi sosyal medya sitelerinde topluluk katılımı yüksek, bu da insanların projeye gerçekten inandığının bir göstergesi. Bu, dikkatli olabilecek yatırımcılar için bir güven artırıcıdır.

2022’ye girerken, garip bir şekilde adlandırılan bu madeni para, onu göz önünde bulundurmaya değer kılan çok şeye sahip. Tüm gelişmelerin yanı sıra, Mayıs ayına kadar bir madeni paranın yakılmasından söz ediliyordu. Bu, 2022’de başarılırsa, yatırımcılar yanmadan yararlanmaya çalışırken TRTL arz şokunu ve FOMO’yu pompalayabilir.

Özellikle şu anda piyasayı sular altında bırakan birçok hayvan temalı meme tokeni ile kolayca karıştıran bir isimle, TRTL ciddi bir kriptodur.