Kripto Para Borsalarına 1.4 Milyar Dolarlık Riskli Para Akışı

Puan Verin

Salı günü yayınlanan raporla beraber Çin merkezli şirket, yasa dışı işlerde kullanılmış 1,4 milyar dolar değerinde olan kirli kripto para birimin aktarıldığı en büyük 10 kripto para borsasının Binance, Coinbase, Huobi, OKEx, ZB, BitMEX, Bithumb ve Gate.io olduğunu açıkladı.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Analiz Nasıl Yapıldı?

Çin merkezli Bitcoin analiz firması PeckShield, yaptıkları analizleri açıklarken bu analizleri nasıl yaptıklarını da açıkladılar. Yapılan analizlerin Bitcoin, Tether ve Ethereum‘un da aralarında bulunduğu 5 popüler kripto parayı bir yıl boyunca etiketleyerek izlediğini ve yüz milyondan fazla blockchain adresinin de içine alacak şekilde kapsamlı bir araştırmaya dayandığını söyledi.

Araştırılan blockchain adreslerinin karanlık web işlemleri, çevrim içi şans oyunları, Ponzi sistemleri ve hack olaylarında kullanıldığını belirleyen şirket aynı zamanda yasa dışı fonlamanın da işin içerisinde olduğunu belirtti. Aynı zamanda açıklanan analiz raporuna göre, 1,4 milyar doları aşan bir değere sahip olan kripto paralar arasında 147 bin Bitcoin ile birbirinden farklı kripto paraların piyasalardaki hareketleri tamamen sonlandı.

PeckShield, takibe aldığı 100 milyon ila 110 milyon blockchain hesabının 55 milyona yakınının kripto para borsalarına ait olduğunu belirtti. Bu borsalar arasında 1. sırayı 18 milyon blockchain adresi ile Coinbase, 2. sırayı ise 5.4 milyon adres ile en popüler kripto para borsası olan Binance takip etti. Miktar olarak ise 11 milyar dolarlık bir değere sahip olan Coinbase birinci sırayı alıyor. Coinbase’i 5.8 milyon dolar ile Huobi takip ederken 3.4 milyar dolar ile Binance bu büyük kripto para borsalarının hemen arkasında yer aldı. Bunlara ek olarak da 3 milyar dolar ile Bitfinex 4. ve 2.5 milyar dolar ile OKEx 5. sırada yer aldı.

Popüler analiz firmasına göre kara para ihtimali yüksek olan kripto paraların borsalara girerken yeterli seviyede denetime tutulmadı ve tutulmamaya da devam edecek. Bu nedenle kripto paralar üzerinden kara para aklama konusunun önümüzdeki günlerde de gündemde olacak gibi duruyor.