Bitcoin ETF Nedir?

Puan Verin

Bitcoin ETF, yatırım dünyasının en sıcak alanlarından ikisi olan Bitcoin ve ETFs’nin buluşmasına denir. Kriptopara birimi meraklıları ve borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) artan popülaritesinden yararlanmak istiyorlar. Yatırımcılar için Bitcoin (BTC)’yi izleyen bir ETF olasılığı bu tür bir bağlantı için en iyi fırsat olabilir. Bununla birlikte ilk Bitcoin ETF’lerini piyasaya sürmeye çalışırken bunun kolay olmayacağı aşikar.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Bunun nedeni ise dünyadaki en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in büyük ölçüde kontrolsüz kalmaya devam etmesi ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ETF’nin yeni ve büyük ölçüde denenmemiş kripto para birimi pazarına odaklanmasına izin vermekte tereddüt etmesi olarak görülebilir.

Nasıl Çalışır ve İşlem Yapılabilir?

Yukarıda da anlattığımız üzere ETF‘nin bir borsa yatırım fonu olduğunu açıklamıştık. Nasılsa ki bir hisse senedi veya değerli varlıklar borsada işlem görüyorsa, Bitcoin ‘de bu borsa serüvenine katılması bekleniyor. Altın, gümüş, petrol ve diğer tüm değerli varlıklar gibi BTC ‘de işlem görürse borsada, diğer varlıklar gibi satın alınabilecek veya satılabilecek. Kaldıraçlı olarak işlem görebilecek ve diğer varlıklar ile birlikte bir sepet oluşturabilecek.